Радев: Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната

OFFNews 09 април 2024 в 09:17 5047 6

Румен Радев и Димитър Главчев

Снимка БГНЕС

Румен Радев и Димитър Главчев

С днешния указ се слага край на един провален политически експеримент - т.нар. сглобка, коментира президентът Румен Радев преди полагането на клетвата на служебния кабинет "Главчев".

"Преди десет месеца призовах премиера Денков да не го реализира заради антидемократичните заявки в записа на ПП, въпреки това правителството беше създадено и се провали заради властолюбие и корист", коментира той.

"Този кабинет за първи път се създава по новите положения от Конституцията и неистовият стремеж на партиите от сглобката да отнемат правомощията на президента по отношение на служебното правителство. За разлика от всички служебни правителства до момента, в това аз по никакъв начин не съм се бъркал по отношение на кадровата политика и не нося отговорност за неговите действия", каза още президентът.

Тази сутрин Радев издаде указите за назначаване на служебен кабинет и за провеждането на избори 2 в 1 на 9 юни - за Европейски и за национален парламент. В списъка с министри има само едно променено име - на външния министър. Новото назначение е на Стефан Димитров, посланик на България в Черна гора.

Президентът коментира и подадената и оттежлена оставка на главния секретар на МВР Живко Коцев и протестите срещу вътрешния министър Калин Стоянов.

Румен Радев смята, че протестите срещу Стоянов идват от партиите, които направили промените в Конституцията.

"Мръщят се на това, което направиха", каза той. 

Президентът похвали Петър Тодоров като главен секретар за неговата почтеност, но разкритикува остро Живко Коцев. "Ако е имало натиск върху главния секретар на МВР, да се провери дали е свързан с контрабандата. Колкото и Николай Денков, Кирил Петков, Атанас Атанасов да си затварят очите за фактите около главния секретар на МВР Живко Коцев, престижът за ведомството е накърнен. Връзки между главния секретар на МВР и контрабандисти е подигравка с държавността. Какъв главен секретар си, ако не знаеш от кого получаваш скъпи подаръци и влизаш гол в сауната", коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

6

GB

09.04 2024 в 23:19

А какъв президент си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната? (отново метафорично)

Визирам снимки с гергович руски ...на маса.

3714

5

GB

09.04 2024 в 15:36

Радев,

А какъв министър на МВР си, ако не знаеш с кого влизаш гол в сауната? И кого тормозиш?

870

4

Constanza

09.04 2024 в 14:28

Предпочитам да гледам сглобки, отколкото в реално време - как президентът ни удовлетворява Путин.

135

3

Far Rider

09.04 2024 в 14:01

Това което сътвориха правителствата на пРезидента НЕ МОЖЕ да бъде извинение за последното правителство и случващото се! Иначе стигаме до мотото на Бай Ганьо: всички са маскари.

345

2

Джендо Джедев

09.04 2024 в 09:57

10000000 пъти по-добре е да гледаме сглобки, отколкото твоите гълъби.

2550

1

alfakentavur

09.04 2024 в 09:46

Дано да не е 4-хилядник.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки