Радев и Терзиев се срещнаха, за да обсъдят модернизацията на София

OFFNews 12 февруари 2024 в 17:50 1432 2

Васил Терзиев и Румен Радев

Снимка Пресцентър Дондуков 2

Васил Терзиев и Румен Радев

Президентът Румен Радев проведе среща с кмета на София Васил Терзиев, съобщиха от президентската пресслужба.

Двамата са обсъдили модернизацията на София и нейното развитие като съвременна европейска столица.

Терзиев запозна президента с основните приоритети на своя екип, сред които водеща е амбицията за увеличаване на прозрачността в работата на администрацията и при провеждането на обществените поръчки, отбелязаха от администрацията на "Дондуков" 2, където се е провела срещата.

Президентът и столичният кмет също така обсъдили възможните перспективи за финансова децентрализация и реално овластяване на българските общини, така че местните власти да могат да осъществяват своите политики в интерес на гражданите.

Възможностите за подобряване на градската среда, борбата със замърсяването на въздуха, насърчаването на туризма и дигитализацията на редица услуги, което да улесни комуникацията на гражданите с общинските власти, също са били сред акцентите на срещата.

Президентът открои предимството на град София пред редица европейски столици да бъде разположен в непосредствена близост до планина и призова за общи усилия от институциите, неправителствените организации, спортната общност и бизнеса за намирането на ясно решение за развитието на природен парк „Витоша“ и улесняване на достъпа до него за отдих и спорт.

Това би подобрило и възможностите на страната ни успешно да кандидатства за провеждането на международни състезания по зимни спортове, отбеляза Румен Радев.

Двамата са обсъдили и развитието на обществената инициатива за изграждането на нова музикална зала в София, която да отговори на очакванията на културната общност в столицата и в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

805

2

Peshokonya

13.02 2024 в 03:19

ДС рапортува пред КГБ! Терзиев е рожба на ДС, а Радев на КГБ!

788

1

jorj

12.02 2024 в 21:57

Какъв го дири Терзиев при човек, от който неможе да получи никакъв ценен съвет за развитието на София?!!! От предател на българските интереси, човек който вече втори мандат носи само злини на България! Един празнодумен глупак! Тази среща на Терзиев е лош сигнал, много лош.
 
X

Да помогнем на украинските деца!