Радев благодари на служебните си министри за борбата с множеството политически манипулации и атаки

OFFNews 06 юни 2023 в 17:08 1130 1

Румен Радев и Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Румен Радев и Гълъб Донев

За тези 10 месеца се стовари цялата тежест на кризите с едновременна нужда от писане на закони, нормативни документи и безкрайни изслушвания в парламента. Някой може да стане писател след толкова опит от парламентарен контрол и борба с множество политически инспирирани манипулации и конспирации. 

Това заяви президентът Румен Радев на церемония в президентството, на която благодари на служебния кабинет за управлението през последните месеци. 

Държавният глава похвали кабинета на Гълъб Донев и благодари на министрите, че са осигурили честни избори, въпреки промените в законодателството и че са разработили законите в ПВУ, като дори са привлекли първия транш по Плана за възстановяване и устойчивост. 

"Обиколихте цялата страна, за да може всички малки и средни предприятия да разберат, че има държава, която мисли за тях. Хиляди малки предприятия вече получават подкрепа по ПВУ. Обвиниха ви още в първия ден, че саботирате ОИСР, а вие доказахте, че сте готови с доклада два месеца преди Румъния. Имаше повишена събираемост на данъците, пуснахте нови отсечки на магистралите, както и нови разрешителни за строеж", продължи с похвалите Радев. 

Той допълни, че служебните министри са дали ясен срок за влизане на страната ни в Шенген "с много работа и дипломация", като се надява новото правителство да довърши тази мисия.

"Показахте, че страната може да се управлява прозрачно и отчетно, бяхте един отбор, воден от една кауза - България. Имахте вяра в това, което правите", каза още държавният глава. 

Радев заяви и, че закупуването на въздушни линейки е идея, инициирана именно от него. 

Вече бившият министър-председател Гълъб Донев благодари за подкрепа и доверието, както на Радев, така и на гражданите. 

"Започнахме в среда, в която държавата беше поставена на пауза, в която кризите следваха една след друга, среда, в която гражданите и бизнеса бяха несигурни как ще премине зимата - дали ще са на топло, или на тъмно", посочи Донев. 

Той обясни, че кабинетът е осигурил най-евтиния газ в Европа, а цени на горивата са били по-ниски от 2019 г.

"Показахме, че България е сигурна и стабилна държава и създава среда, в която може да се инвестира. Поставихме страната и позициите ни видими за всички партньори. Бяхме видими и търсени като партньори, а бизнесът бе сигурен, че България е правова държава и съществува върховенство на правото", категоричен е Донев. 

Според бившият служебен премиер свършеното може да се събере в два мандата на редовни правителства и неговото правителство е било правителство на действието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1930

1

Муню

06.06 2023 в 17:28

Да, браво, че не замръзнахме и не умряхме без руската газ.
Добре, че не изгубихме и арбитража.
Абе най-добре, е че е съвсем ясно, че си путенски ...!!!
Какво стана с китката срещу Гешев??? Нещо напоследък нищо не говориш за това.
Срам и позор!!!
И не се наричай натовски генерал, че покрай теб, всички ни сичат с пръст, а както се оказва, соченето с пръс има по-голяма стойност от повдигната ти китка!!!