Радан Кънев: Жозеф Дол вече е директор на водопад

OFFNews 01 юни 2018 в 17:02 10742 4

Вотът на недоверие в Испания* не е само краят на Мариано Рахой, а и на Partido Popular (Народната партия) като водеща политическа сила. Дори можем спокойно да кажем, че партията завлече Рахой в небитието, а не обратното.

Така зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев коментира във Фейсбук свалянето на испанския премиер от власт днес.

"И така, в три от четирите най-големи европейски държави, ЕНП няма партия - претендент за премиерския пост. Като добавим ключови по-малки държави като Холандия и Чехия, крайнодесният уклон на ФИДЕС в Унгария и национал-либералната ориентация на десницата в Полша и скандинавските държави... изводът е, че Жозеф Дол (президентът на Европейската народна партия, в която членува ГЕРБ - бел. ред.) е директор на водопад.

Нищо ново - беше видимо с просто око още при "голямата победа" през 2014, ако някой смее да гледа.

Важното е друго - и го казвам за пореден път. Изцяло нова политическа карта на Европа се задава. С нови принципи, идеи, противопоставяния. За тези, които ме питаха какво по дяволите е проевропейско национал-либерално дясно - само да кажа, че "Сиудаданос" на Ривера водят в проучванията в Испания, а тръгнаха от под 10% на изборите."

*Много добра система имат - който предлага вот на недоверие, трябва да предложи и нов премиер. И се гласуват заедно - свалянето на стария и изборът на новия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10952

4

Мойри

02.06 2018 в 13:48

Ами да , трябва да си исторически инвалид, за да виждаш решението в Кремъл и пригласящите му крайни партии из Европа, както е било по времето на Хитлер, между другото. Имунната система има и памет и капацитет. Тенденция ЕНП да бъде измествана от ПРОевропейски партии е налице.

23293

3

Стефан

02.06 2018 в 01:51

Боже, бях забравил. "Априлската линия на Партията".
Радан получил просветление. Досущ като Вълко Червенков отначало, а после др. Живков пък, но вече срещу преждеговорившият другар:)
Момче, търси си друга работа - за депутата вече няма да те вземе никой, по никаква схема.
По същата схема, прочее, по която нато няма да воюва с Русия, нито светът ще стане американски. Нито китайски. Нито негърски.
Никой не иска това. Както и унилите ви, досадни поучения за правилността.

23293

2

Стефан

01.06 2018 в 22:07

Ъхъ. Баш радан кънев да заговори против европичността, и за нов курс в европа ...:)))