Радан Кънев уличи ДПС в интригантство

OFFNews 24 януари 2016 в 11:02 5359 14

Радан
Радан Кънев увери, че ДСБ ще подкрепи кабинета при вота на недоверие за здравеопазването

"Покрай подготвяния вот на недоверие към правителството, имаше опит на ДПС да ни спретнат интрига. Те са ходили да питат ГЕРБ под каква формулировка могат да се подпишат. Било им е казано: "За вътрешен ред и сигурност не може, за здравеопазване може". Целта е била да се постави ДСБ на тясно", каза днес по бТВ лидерът на партията Радан Кънев.

Той допълни, че има партийно решение ДСБ да подкрепи политиката на правителството в сферата на здравеопазването.

Не съм избутал ДСБ в опозиция. Ако нещо съм направил почти насила, то беше преди малко повече от година да вкарам ДСБ във властта. Това беше много трудно, защото нямаше такова желание в партията, но аз и почти цялото ръководство бяхме убедени, че трябва да се поеме отговорност, че трябва да се опита, каза Кънев в предаването на бТВ "Тази неделя" лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Влизането в коалицията беше по-трудното решение за партията, допълни Кънев.

„По отношение на излизането в момента в опозиция, първо аз казах вчера, общинските, областните, председатели кметовете и общинските съветници на партията – близо 400 души на едно място, целият елит на партията беше стопроцентово единодушен, това в ДСБ се случва много рядко. Ние сме партия с много гласове, когато става дума за тежки политически решения”.

Такава единодушна подкрепа срещам и извън партията, каза Радан Кънев:

„Успях в големия сняг да мина през Добрич, Варна да стигна до Благоевград и Петрич за няколко дена, както партийните ни структури, така и представители в местната власт на десницата, които са от разнообразни партии и безпартийни, така и хората от местния бизнес – всички горе-долу дават подкрепа единодушно. Това, което чувам: „Не си сам, давай; Кога ще стане новият проект; Чак сега ли разбра за какво става дума”.

Всеки, който води партията към опозиция, към такъв тип действия трябва да има предвид риска ДСБ да се изолира, в нашите редици има такава склонност, каза Радан Кънев и допълни: "ДСБ се доказа като изключително зряла партия, която може да понесе престоя извън парламента и без държавна субсидия. Може да понесе властта и без да се изкуши".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!