Радан Кънев: С ГЕРБ не се борим за едни и същи избиратели

OFFNews 27 май 2014 в 09:33 4727 13

Радан Кънев, лидер на ДСБ.

„С ГЕРБ не се борим за едни и същи избиратели", обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в интервю за Нова телевизия.

По думите му Реформаторският блок няма да подкрепя безусловно друга политическа сила за съставяне на правителство и затова според него изходът е в увеличаване на гласовете за Реформаторите.

"Нямаше изненада, това беше един от възможните сценарии на развитие. Реформаторският блок винаги е искал да има преференция. Това е записано в нашата програма". Така Кънев коментира пренареждането на листата на Блока от избирателите (най-вероятно Светослав Малинов ще стане първи в листата и ще стане евродепутат).

Той напомни, че при тях гласуването с преференция беше насърчавано, и според него тази възможност при избора дава голяма свобода на гражданите да изразят своите предпочитания.

„Бях през цялото време до Меглена по време на кампанията. Видях как предава посланията на Блока. Не бих могъл да си представя тази успешна кампанията с друг водач", каза лидерът на ДСБ в подкрепа на лидера на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Радан Кънев обаче е на мнение, че Реформаторският блок е постигнал половината от това, което може на евроизборите.

„Моята цел в момента е да гарантирам единството на Реформаторския блок, да гарантирам, че тези преференциални резултати няма да се превърнат във вътрешно напрежение", уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews