Радан Кънев: С ГЕРБ не се борим за едни и същи избиратели

OFFNews Последна промяна на 27 май 2014 в 09:33 4419 13

Радан Кънев, лидер на ДСБ.

„С ГЕРБ не се борим за едни и същи избиратели", обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в интервю за Нова телевизия.

По думите му Реформаторският блок няма да подкрепя безусловно друга политическа сила за съставяне на правителство и затова според него изходът е в увеличаване на гласовете за Реформаторите.

"Нямаше изненада, това беше един от възможните сценарии на развитие. Реформаторският блок винаги е искал да има преференция. Това е записано в нашата програма". Така Кънев коментира пренареждането на листата на Блока от избирателите (най-вероятно Светослав Малинов ще стане първи в листата и ще стане евродепутат).

Той напомни, че при тях гласуването с преференция беше насърчавано, и според него тази възможност при избора дава голяма свобода на гражданите да изразят своите предпочитания.

„Бях през цялото време до Меглена по време на кампанията. Видях как предава посланията на Блока. Не бих могъл да си представя тази успешна кампанията с друг водач", каза лидерът на ДСБ в подкрепа на лидера на "България на гражданите" Меглена Кунева.

Радан Кънев обаче е на мнение, че Реформаторският блок е постигнал половината от това, което може на евроизборите.

„Моята цел в момента е да гарантирам единството на Реформаторския блок, да гарантирам, че тези преференциални резултати няма да се превърнат във вътрешно напрежение", уточни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.05 2014 в 14:29

Без кукувицата Кунева, лекето Лукарски, който е начело на СДС и с малко промени още, може би резултатите ще са по-добри.

27.05 2014 в 13:40

Време е за парламентарните избори да се състави широк, целеви и временен про-европейски алианс. Всички про-европейски партии - ГЕРБ, РБ, Синьо единство, 22 септември, Зелени, видни про-европейски личности и т.н. да се обединят само и единствено в името на европейската кауза и отпор на евразийската. Да декларират, че ще върнат България в Европа, върховенството на закона, демократични реформи в правораздавателната и правоохранителната система, Европейски енергиен съюз, диверсификация на енергийната система, правата на човека и т.н. Това трябва да е Алианс с ЯСНИ ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ, ЯСЕН РЕГЛАМЕНТ ЗА УЧАСТИЕ В ИЗБОРИТЕ И ЯСЕН ВРЕМЕВИ ХОРИЗОНТ. Време е да се даде силен отпор на евразийските щения на националисти, популисти и петата колона!!!

27.05 2014 в 12:09

Без Кукунева и със зелените щяхте да вземете поне 10%. Бързо си пролича, че сте сбирщина от неуспяли комунисти...

27.05 2014 в 12:08

Не само не се борите за едни и същи избиратели, доста различни са избирателите ви, затова внимавайте с посланията. Евентуално в бъдеще се очаква РБ да подкрепи ГЕРБ да състави правителство, но също така се очаква да е техен критик и коректив.

27.05 2014 в 11:06

Важното е, че червената кукувица Пръмова я няма

27.05 2014 в 10:40

Е, как вече всички са готови на компромиси що се отнася да се докопа до властта.

27.05 2014 в 10:33

Много достойно и отговорно поведение на всички лидери от РБ. Те са светлината в края на тунела. Пожелавам както на тях, така и на всички българи, РБ да има още по-голям успех на всички избори занапред.

27.05 2014 в 10:30

Като гледам как се замислил да целува пожарникарски гъзове,няма да са дълго самостоятелни.Има там един Г.Марков и хора около него които дупе дават да се прегърнат с Мутрата.Когато това стане жална и майка на България-ще легитимират престъпниците и заедно с Дудука ще настане такъв живот,ех,магистрали,детски градини,затвори пълни с политици,няма да има цигани,мъжете и жените ще са общи,никой няма да умира от лошо здравеопазване,земята ще цъфти и връзва,а ние ще лежим в хамаци и ще чакаме последното нещо-чуждия разум.

27.05 2014 в 10:07

Миглена Кунева продължава да печели симпатии като показва поведение на истински европеец. Дано осъзнават с Кънев и Лукарски , че запазването на монолитността на РБ е единствената надежда за тази изстрадала страна. Ще бъде трудно. Дано им стигнат силите, интелекта и отговорността към хората.

27.05 2014 в 09:55


Oo, даа! Беше до нея, а зад гърба й работеше против нея! Хахаа, тоя номер е стар, колкото най-старата професия :)

Не че съм "за" Кунева, но с тоя к .... номер беше нечистоплътно. Въпрос на морал, нали?
Е, за това не ги харесвам.