Радан Кънев: Номинацията на Ревизоро е огромен риск за здравето на българите

OFFNews 14 януари 2020 в 13:14 7583 2

"Номинацията на г-н Емил Димитров за МОСВ е огромен риск за икономиката, енергетиката и природата на България, за здравето на българите."

Това пише евродепутатът Радан Кънев в коментар за предложението на ВМРО бившият шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро да стане новият министър на околната среда и водите на мястото на арестувания и обвинения в безстопанственост заради водната криза на Перник Нено Димов, също представител на Патриотите в кабинета.

"Освен очевидно некомпетентна, тя (номинацията) е и продължение на досегашната погрешна и опасна правителствена политика, която е враждебна на европейските мерки по околна среда и която изолира българската енергетика и икономика от огромните възможности на Зелената сделка, Инвестиционния план и Фонда за справедлив преход", пише още Кънев.

Според него през следващите десетилетия, развитието на ЕС ще се обуславя от дейности силно свързани с екологията, модернизацията на индустриите и умното и прозрачно управление на природните ресурси. А "изборът на Димитров и продължаването на политиката на ВМРО, довела до оставката и ареста на Нено Димов, ще поставят България в изолация, а енергетиката ни - в невъзможност да се приспособи към бързите технологични и екологични промени. Резултатът ще е енергийна несигурност, скъпо електричество и изоставане на индустрията ни" - пише още той.

Той смята, че правилно би било да се вземе обратното решение - "активна политика за адаптация към Зелената сделка, пълна промяна на политиката в сферата на околната среда, пряка отговорност на управляващата партия ГЕРБ и премиера Борисов за този сектор".

До момента премиерът Борисов не е коментирал по същество обвиненията срещу Нено Димов, чиято оставка прие веднага след подаването ѝ от министъра, който по това време беше и остава в ареста.

Кънев не е единственият, сочещ Борисов като отговорен за кризата. БСП също иска оставката на кабинета, предстои гласуването на вот на недоверие към правителството по тяхна инициатива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3811

2

Toni2019

14.01 2020 в 14:19

Аз пък бих казал - ГЕРБ не се притесняват да се подиграват с некъпания народ с поредното си показно назначение.

14469

1

случайно прочетох

14.01 2020 в 13:41

Прав е Кънев.
това управление е престъпно.Оставка!