Радан Кънев: Не съм толкова добър артист като Борисов

OFFNews 16 август 2014 в 16:17 6631 37

Радан Кънев

Отново има конкуренция вдясно, което е добре за десницата. Това заяви пред Нова телевизия бившият говорител на Реформаторския блок Радан Кънев.

Българските граждани искат голяма промяна, но почти никой не я предлага. Нито социолози, нито политически анализатори могат да кажат как ще се развият изборите, посочи Кънев.

На въпроса дали Реформаторският блок се е уговорил предварително с ГЕРБ за коалиция след изборите Кънев каза: „Борисов наистина е забележителен артист, така че от негова страна е възможно. Мен, който ме познава знае, че не съм толкова добър артист. Ако това беше театър, щях да работя в Народния театър. Това е много сериозен сблъсък за доверието на хората, много сериозна мъжка политическа борба и от това има нужда - от смели политически ходове, от смело състезание за доверието на хората“.

Все пак Кънев и Борисов били на едно мнение за това, че следващият премиер не трябва да ходи да се отчита в Банкя, Драгалевци или Бистрица.

Всички срещи както на премиера, така и на властта, и на бизнеса, които общуват помежду си, трябва да се състоят пред камерите там, където са сградите на властта, пред окото на публиката, категоричен е той.

Преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че изключва формирането на коалиция с Реформаторския блок, като посочи, че Реформаторите се отчитат пред „драгалевския вожд“.

По-рано днес пък зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че ГЕРБ все пак вижда Реформаторския блок като единствен възможен коалиционен партньор след изборите, като допълни, че конфронтацията през последните дни се дължи на това, че Реформаторите са поставили условие Борисов да не е премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!