Радан Кънев: На пръв поглед 'Обединените патриоти' са просто кретени. Дори по-големи, отколкото бяхме ние от РБ през 2014/15

OFFNews 25 юли 2018 в 16:09 8183 5

Радан Кънев

На пръв поглед, "Обединените Патриоти" са просто кретени.

Дори по-големи, отколкото бяхме ние от РБ през 2014/15г.

В дълбочина, обаче, проблемът е много по-съществен.

Така Радан Кънев от ДСБ/Демократична България коментира между националистите в т.нар. "малка коалиция" - Обединени патриоти.

В коментар в личния си фейсбук профил Кънев предлага своя анализ на отношенията в управляващата коалиция и твърди, че ГЕРБ "задушава" всеки коалиционен партньор, заюото "реалният партньор е ДПС". Десният политик прогнозира, че в крайна сметка това ще донесе позитиви на БСП, която ще се върне във властта с антиевропейската си линия.

Публикуваме цялата му позиция:

1) На първо място, шоуто на Волен и Валери свидетелства, че няма как конюнктурни коалиции да бъдат пълноценни участници във властта. При липса на единни органи, лидерство, модел за единно водене на преговори и в крайна сметка - единна организаця, могат да се получат гласове, да се виси в опозиция, но не и да се управлява и да се налага политика.
Много добре ми е познато от РБ, просто е ясно за какво става дума. И няма значение, че твърде често Валери е прав, а Волен - както може да се очаква - изглежда да слугува на икономически и геополитически интереси. Всъщност и двамата (и тримата) са политически безпомощни, поради липсата на единна политическа сила зад гърба им.

2) На второ място, се потвърждава впечатлението, че ГЕРБ и Борисов са неспособни на конструктивно партньорство. Инстинктът да удушат най-близко стоящия не ги напуска и явно няма да ги напусне.

Помните ли изявленията колко по-лесно се работи с ОП, отколкото с РБ? Вече звучат смешно... Първо им бях виновен аз, после целият РБ, после Валери, скоро и останалите. А през цялото време, вече 4 години, реалният партньор е ДПС.
Отговорността за конструктивното партньорство е на силния партньор. А ГЕРБ нито искат, нито могат да я носят.

Това е положението. ГЕРБ ще управляват, и задушават партньор след партньор (официалните, ДПС си е почти ОК, почти...), докато не бъде изградена единна и организационно силна алтернатива.

Или по-лошо - антиевропейската линия на БСП ще се докопа до властта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

4

Тито

25.07 2018 в 19:54

Знае ли някой от къде идва самочувствието на Радан Кънев да се занимава с политика. Сещам се за един английски социолог Пакинсън , той казва ВСЕКИ ИСКА ДА ЗАЕМЕ СВОЕТО НИВО НА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ. В случая Радан е заел тази позиция на некомпетентност.

12130

3

borisboris

25.07 2018 в 19:43

Кой беше този Радан Кънев? Имам чувството че ми е познато това име.

11800

2

limlim

25.07 2018 в 18:07

Ако на тази възраст откриваш, че си "бил" кретен, миналото време е неуместно...

5900

1

Spinoza

25.07 2018 в 16:40

Раданчо Раданчо, продължавай с гаменското и махленско изразаване по отношение на политическите ти конкуренти и ще си останете все тъй маргинализирани в политическото пространство. Не се отличаваш по този начин от тези срещу които говориш. Казвам ти го съвсем добронамерено като привърженик на дясното пространство.