Радан Кънев: Корумпираният шеф на ДАИ е само бушон

OFFNews 14 април 2016 в 10:30 2787 8

Снимка bTV

Радан Кънев

Партийната зависимост и некадърност в администрацията разяждат държавата отвътре. Има процес на дълбока корупция в тази много важна част от държавната администрация. Тези хора са назначени изцяло по партиен признак и са дълбоко корумпирани. Това коментира в сутрешния блок на бТВ лидерът на ДСБ Радан Кънев.

По думите му заради напрежението се налага да „изгори и един бушон“, както е в случая с шефа на ДАИ Цветелин Цветанов.

„Продължаваме да искаме оставката на министър Ивайло Московски“, каза още лидерът на ДСБ. Той добави, че ако е искал, отдавна е щял да стане министър, защото не просто го канили, а настоявали – и от ГЕРБ, и от Реформаторския блок.

Кънев разказа, че само няколко часа, след като получил призовката да се яви в специализираната прокуратура, без да е указано по каква тема, в.“Труд“ е публикувал, че го викат заради ДАИ. „Вестник, който атакува персонално мен, Христо Иванов, и излага точките на Цацаров и прокуратурата. Този вестник има информация, с която аз не разполагам. Тя идва от прокуратурата, умишлено пусната в пресата, за да създаде медийна интрига“, обясни той.

Кънев обаче няма да се яви на разпита, тъй като по това време ще е в избирателния си район. Увери обаче, че ще каже всичко, което го попитат.

В България непрекъснато официално се случват незаконни неща. Това се случва под чадъра на държавната власт, коментира още Кънев. „По същия начин току някой дилър на наркотици изгори, за да работят другите спокойно", допълни той по казуса с дискотеката на фолк певеца Константин в София.

Всеки знае, че местната полиция е наясно кой, къде, какво продава и понякога го удрят, понякога не го удрят и тази дейност продължава, каза Кънев.

„Нека качим този проблем едно ниво нагоре, за да си дадем сметка за какво става дума – продължи той. – В държавните регулаторни агенции в България от много време има два тежки проблема – назначенията са изцяло по партиен признак и самите агенции са дълбоко корумпирани, добави лидерът на ДСБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!