Радан Кънев: Борисов и Москов се занимават с нас цял уикенд, благодаря за вниманието

Не водя битки "срещу", а "за", дясна алтернатива не става с атаки срещу ГЕРБ, заяви водачът на листата на ДБ

OFFNews 01 април 2019 в 09:53 4619 6

Защо да обяснявам на хората, че при ГЕРБ и Бойко Борисов, или както те самите се изразяват, при новите комунисти, нещата са в някои отношения по-зле, отколкото при старите комунисти? Българите знаят това. Те искат да видят силната алтернатива, която да отстрани по демократичен път тази гавра с българската демокрация и с българската нация. 

Това каза водачът на листата на "Демократична България" Радан Кънев по бТВ. Кампанията ми за европейския вот на "Демократична България" не е "срещу", а "за" - за единна Европа. А изграждането на умерена, стабилна дясна алтернатива не става с атаки срещу ГЕРБ, допълни той. 

"Аз не се занимавам с ГЕРБ и Бойко Борисов, той се занимава с "Демократична България", заяви Радан Кънев, като припомни, че голяма част от речта на лидера на ГЕРБ вчера бе посветена именно на дясното обединение. И обяви, че е "трогнат от вниманието" и на Борисов, и на бившия си съпартиец Петър Москов, които неуморно посвещавали целия уикенд на "Демократична България" и водача на листата й в негово лице. По думите на Кънев това е признание за потенциала на "Демократична България". 

СДС реши да бъде част от политиката на ГЕРБ и Борисов. Нашето решение е да консолидираме всички хора в център и дясно, включително всички седесари, които не желаят да бъдат част от политиката на Борисов”, каза още Кънев. 

Той призна, че не му се ходи в Брюксел, но няма да се откаже от мястото си, ако бъде избран.

„Не ми се ходи в Европа. Имам 2 съображения, които ме спираха до момента. Едното е, че детето ми е на възраст, в която има нужда от мен всеки ден, а не всеки уикенд, а другото е, че мнозина близки хора ми казват, че съм по-нужен в битките на българската вътрешна политика. Дългосрочно моят избор остава вътрешната политика. В тази кампания влизам, за да помогна да спечелим, да бъдем представени, да имаме едно или повече избираеми места”, заяви той.

И подчерта, че в „Демократична България” преференцията не е забранена. Искаме всеки наш избирател да каже кой от нас е по-добър, каза още Радан Кънев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

6

безпартийна

11.05 2019 в 20:02

Радан Кънев е един от много малкото интелигентни, и, което е още по-важно, почтени български политици. Това явно не е обичайното за българската публика.

4245

5

rrr11

01.04 2019 в 12:27

Раданчо, защитника на бежанци и гейове, не разбра ли, че трябва да се цели в левия електорат, а не в десния. Отдавна десните избиратели разбраха, че той и Христо са левичари.
Само им вижте листата на ДБ, откровени леви либерали, и то от най-левите.

25665

4

Victimized

01.04 2019 в 12:14

Дясното няма да го бъде без значение дали ГЕРБ съществува или не. Понеже там е пълно с кариеристи, всеки от които иска да го играе лидер и обединител на дясното.
А ГЕРБ не е традиционна партия, за това и не е толкова лесно да бъде победена по конвенционалния начин.
Те имат едни 700 хиляди гласа които са едва ли не гарантирани, те са отговорност на пъпеша, за това и единственото му наказание е да сдаде депутатското място.
Бизнес кръговете около ГЕРБ, голяма част от администрацията, голяма част от ромските гласове, това е електората им. Другото са изборни манипулации и медиен чадър.

6145

3

kokoten

01.04 2019 в 11:35

...всички против ГЕРБ,това е начина България да излезе от блатото....иначе Цвъки ще купи държавата на преференциални цени....Гласувайте против тая напаст ГЕРБ....

7447

1

MeduimShark

01.04 2019 в 11:21

Е няма по-неадекватен олигофрен от този лузер.