Путин е готов за диалог с Германия за преодоляване на съществуващите проблеми

OFFNews 10 май 2015 в 16:28 5256 13

Путин е готов за диалог с Германия за преодоляване на съществуващите проблеми

Снимка kremlin.ru

Руският президент Владимир Путин изрази надежда за бързо преодоляване на проблемите в отношенията с Германия. Днес той се среща с германския канцлер Ангела Меркел, която пристигна в Москва, за да почете паметта на жертвите на Втората световна война.

Путин благодари на Меркел, че е пристигнала в Москва да почете паметта на жертвите на Втората световна война, загинали в борбата с нацизма:

„Ние, както знаете, направихме много, за да могат отношенията между Русия и Германия да се развиват успешно, но днес съществуват известни проблеми. Колкото по-бързо тези проблеми престанат да въздействат негативно върху нашите отношения, толкова по-добре. Ние ще се стремим към това”, подчерта Путин, цитиран от БНР.

Ангела Меркел от своя страна изтъкна, че независимо от сложната ситуация, решенията трябва да се търсят в полето на дипломацията.

„Днес имаме добра възможност да обсъдим отношенията между нашите две страни, между Русия и ЕС, както и събитията в Украйна и нейната териториална цялост”, посочи тя.

Икономическите пространства на Европейския съюз и Руската федерация трябва постепенно да се сближават, заяви още германският канцлер, цитирана от ТАСС. „Икономическите пространства на ЕС и РФ трябва да се сближават стъпка по стъпка. Имаме основателни причини, за да работим върху подобен проект“, подчерта канцлерът на Федералната република.

Преди началото на срещата двамата лидери поднесоха венци на гроба на Незнайния войн край стената на Кремъл и с минута мълчание почетоха паметта на жертвите на Втората световна война.

След посещението в Москва германският канцлер ще приеме в Берлин президента на Украйна Петро Порошенко, като се очаква главна тема и на тези преговори да бъде ситуацията в Донбас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки