Протестите не спряха воаяжите на депутатите, те обиколили 19 пъти Земята

OFFNews Последна промяна на 25 декември 2013 в 12:46 4030 11

Протестиращ скача върху колата на депутат при една от окупациите на парламента.
Протестиращ скача върху колата на депутат при една от окупациите на парламента.

Протестите и блокадата на парламента не е попречила на воаяжите на народните избраници. За половин година българските депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти, съобщи bTV.

От началото на мандата на това Народно събрание - 21 май, до края на ноември народните представители от 4-те партии в парламента - ГЕРБ, БСП, "Атака" и ДПС, са пропътували със служебните си автомобили точно 806 708 километра.

Някои депутати са предпочели да ползват личните си автомобили, за да отидат до избирателните си райони. Техните пътни разходи са за над 450 хиляди лева.

За квартирни и дневни изплатените средства от бюджета на парламента са близо  208 хиляди лева.

През новата година депутатите ще се сдобият с пет нови автобуса за 500 хиляди лева, за които тече обществена поръчка.

Народните представители все пак са спестили на бюджета някакви средства - 400 хил. лв., които са им удържани за неизвинени отсъствия.

Те обаче продължават да не отчитат необлагаемите 2/3 от заплатата си, която получават допълнително за представителни разходи въпреки, че в правилника на 42-то Народно събрание беше записано, че партиите ще отчитат ка точно са похарчени тези средства.

Напусналите групите си депутати (вече има двама от ГЕРБ - Светлин Танчев и Георги Марков) няма да получават субсидия, тя остава в политическата сила, благодарение, на която са влезли в палманета. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!