Протестиращите срещу Орешарски правят нова партия

OFFNews 09 март 2016 в 10:14 7058 22

Група протестиращи от демонстрациите срещу бившия премиер Орешарски днес ще обявяват официалното начало на политическия си проект. 

Новата партия ще се казва "14 юни", като датата символизира първия ден от масовите протести, когато хиляди излязоха на улиците срещу избора на Пеевски като шеф на ДАНС.

Партията ще бъде представена днес в 12 часа в БТА.

Пред БНР Ася Стоянова от новосформиралата се партия сподели, че "тази дата е с много значения за нас" и че "това име дойде като естествен избор".

"Първо, това е датата, на която ние се събрахме. На тази дата през 2013-та година започнаха най-продължителните граждански протести в българската история. Те преминаха в процес на пробуждане и осъзнаване на обществото и този процес продължава и в момента", каза Стоянова.

Безспорно това ще бъде партия, инспирирана от протеста, допълни Ася Стоянова.

"На нас решението ни не е дошло от вчера или днес. Ние три години се борим с всякакви мерки. Накрая стигнахме до извода, че всички тези граждани, които не са спирали да отделят от времето си, от нервите си, от личното си свободно време да се борят със статуквото, тези граждани имат правото да бъдат представени."

Амбицията на новата партия е да се включат в следващите избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!