Протести и в Пловдив, Варна, Велико Търново

Георги Ангелов 10 септември 2020 в 21:35 2719 0

Снимка Под тепето

Протести за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев имаше и в Пловдив, Варна и Велико Търново. Те бяха по-малки, тъй като голяма част от редовно протестиращите са се отправили към София.

Във Варна "подпомагаха" Марешки

Мирно и спокойно премина поредната вечер на протести срещу правитеслтвото във Варна, съобщи БНР. От днес несъгласните с властта правят колекция от касови бонове от заредено минимално количество гориво, за символични суми, от бензиностанциите на лидера на партия "Воля" Веселин Марешки. Специално табло бе поставено за тази цел до арт инсталацията с авариралата тръба. "Марешки изтъргува гласовета на партия "Воля" в подкрепа на Конституцията срещу концесия на плаж "Кабакум", гласи надпис, залепен на паното. От палатковия лагер призовават "всеки решил да "подпомогне" бизнеса на политика да залепи касова бележка или фактура.

Недоволните блокираха временно кръстовището пред Катедралата и бул "Съборни". Утре ще се включат в протеста, в който варненци ще настояват за спешен и цялостен ремонт на Аспаруховия мост.


Пловдив е в Софив

Много по-малко от обичайния брой протестиращи срещу правителството на Борисов-3 и прокурора Иван Гешев стигнаха днес до площад “Съединение” в Пловдив на традиционния четвъртъчен протест, съощи "Под тепето" . Повечето пловдивчани са в София на обявеното голямо събитие там. Малкото протестиращи се самообявиха за “мафиоти и контрабандисти”, иронизирайки думите на премиера Бойко Борисов, че мафията му искала оставката и затова той няма да я подаде. Един от присъстващите и част от протестите против презастрояването на Кършиака – Асен Костов, заяви, че има смисъл от тази гражданска активност, тъй като именно заради сутрешния протест пред Общинския съвет точката за назначаване на нов шеф на Комплексния онкодиспансер е била отложена.

Велико Търново


Недоволни от управлението на страната се събраха на протест пред паметника "Майка България" във Велико Търново, съобщи БТА.
Около 100 души настояваха за оставка на правителството на Бойко Борисов и за предсрочни парламентарни избори. Според Кремена Иванова, която е художник на свободна практика и за поредна вечер излиза на протест, трябва да има възможност всеки един човек да работи свободно и да се издържа без да се страхува. Протести ще има докато не бъдат изпълнени двете цели - оставка на правителството и на главния прокурор, посочи богословът доц. Светлозар Влайков и отбеляза, че ситуацията в България е във фокуса на световните медии и политици, което ще ускори исканата оставка. Протестът премина в мирно гражданско шествие до Съдебната палата и затвори за кратко главната улица на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови