Протест срещу корупцията посрещна Борисов в Брюксел (снимки и видео)

OFFNews 01 октомври 2020 в 17:19 7710 0

Протест срещу корупцията, с която се отъждествява Бойко Борисов, посрещна нашия премиер в Брюксел, където пристигна за участие в извънредното заседание на Европейския съвет на 1 и 2 октомври.

Българи в Белгия отправиха послание към евролидерите да застанат на страната на върховенството на закона. На плакатите им присъстваше Борисов, како носител на корупция.

Протестите на българи в Белгия ще продължат и тази неделя, 4 октомври, пред Европейската комисия, когато ще се проведе редовният им протест.

Борисов е в Брюксел, за да участва в дискусиите за външните отношения, по-специално тези с Турция, както и положението в Източното Средиземноморие. Очаква се лидерите да разгледат и отношенията с Китай, ситуацията в Беларус и случая с отравянето на Алексей Навални.

Премиерът благодари на ЕК за доклада за върховенството на закона в страните членки. Той смята, че докладът е обективен и отчита постигнатото от правителството. Борисов благодари и за препоръките, които дава ЕК, като заяви, че страната ни работи ще се стреми да спазим препоръките, дадени от Венецианската комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews