Проруските партии яхнаха протеста на зърнарите, заяви Румен Христов от СДС

ГЕРБ няма да подкрепи Вили Лилков, нито ще издигне Росен Желязков за кмет на София, заяви Румен Христов

OFFNews 18 септември 2023 в 09:00 2072 1

Румен Христов

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

Румен Христов

Според лидера на СДС Румен Христов проруските партии са "яхнали" протеста на зърнопроизводителите. 

Днес из цялата страна ще има блокади от страна на зърнарите, които протестират срещу решението на парламента да прекратят забраната за внос на украинско зърно. "Възраждане" и БСП подкрепиха протестиращите.

"Популизмът е ясен, проруските партии веднага яхнаха протестите. Но е добре те да звъннат на своите приятели в Кремъл, Русия да влезе в зърнената сделка", каза днес пред "Евронюз България" Христов.

Според него управляващите трябва да преговарят със земеделците. Христов прогнозира, че въпреки трудностите секторът няма да фалира, защото е стабилен.

Румен Христов настоява, че правителството не е коалиционно и че ГЕРБ-СДС и "Продъжаваме промяната - Демократична България" нямат достатъчно доверие помежду си, за да станат коалиция. По думите му обаче това мнозинство е водено от големите цели пред България - като влизането в Шенген и еврозоната.

Лидерът на СДС обеща тези дни да стане ясно кой е кандидатът на ГЕРБ-СДС за кмет на София. 

"Имам предположения, но няма да ги кажа сега. Няма да подкрепим г-н Лилков. Няма да е и Росен Желязков. Моето очакване е, че на първия тур те може да имат преднина, но на втория тур София е наша", коментира той. 

За мен кандидатурата на Васил Терзиев е трамплин на ДС към контрол над столицата, каза още Румен Христов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

19.09 2023 в 13:01

Защо поставят измислени цели и ни водят в грешна посока? На кого е важно да сме в Шенген и еврозоната? На мафиозите които не искат да им проверяват паспортите и сметките! Ние си пътуваме в ЕС и сега без проблеми! Нека се занимават с наистина важните проблеми: дерусификацията, комунистическата мафия!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки