Промяната е неизбежна. Протестът не е на мафията, а на българския народ

OFFNews Последна промяна на 10 септември 2020 в 09:59 7230 6

Президентът Румен Радев обяви във фейсбук профила си, че протестите не са на контрабандистите и на мафията, а на българския народ.

Той призова хората на площада да не се поддават на провокации.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт, категоричен е държавният глава.

Според него промяната е неизбежна и всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.

Ето и цялата позиция на президента:

Масовият протест принадлежи на всички граждани. На площадите днес не са нито контрабандистите, нито мафията, а българският народ, който е единственият суверен по силата на Конституцията и е твърдо решен да си върне държавата.
Призовавам всички на площада днес да не се поддават на провокации. Отговорността за предотвратяването на инциденти, за живота и здравето на протестиращите и на редовите униформени служители носи ръководството на МВР.

Нека всички участници в събитието – граждани, полицаи и жандармеристи – не забравят, че сме българи. Че призванието на униформените е да бдят над сигурността на гражданите. Че насилието между власт и граждани няма място в онова бъдеще, за което всички почтени хора се борим и ще постигнем.

Моралната ни победа като общество ще е в това да съхраним гражданския мир, въпреки обидите, провокациите и демонстративното погазване на демократичните принципи от загубилата всякакво доверие власт.

Промяната е неизбежна. Всяко упорство на управляващите само задълбочава кризата.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1943

6

OtSofia

28.09 2020 в 17:53

И този човек като един доган ни плаши, зовейки да съхраниме гражданския мир, та дано си помислим, че мирът е застрашен. Много "хитро", няма що. Аман от римейкове.

8392

5

мгергов

10.09 2020 в 16:50

Чуден президент си имаме - насъсква хората един срещу друг!

3525

4

tough

10.09 2020 в 15:20

За съжаление мафиоти има и от 2-те страни, като кърлежи са. Не съм чувал досега някоя държава да се е избавила от мафията си.

300

3

гоуемио

10.09 2020 в 12:52

Гнусен кремълски лайнояд!!!
О С Т А В К А !!!

2459

2

Име на профила

10.09 2020 в 11:49

Начи, кажи на своите господари, че в малки форуми като този на Офнюз не е ефективна тактика един и същи продажник да пише едни и същи опорни точки под всяка Божа статия.

Вкарайте нещо по-модерно де, или викаш за 50 ст./коментар - толкова.

182

1

Sashkavas

10.09 2020 в 10:41

Чичлемето съединител пак насъсква народа един срещу друг с цел извличане на лична изгода, както винаги е правил до сега. Промяна трябва да има и е неизбежна, но започва с него!

Само да поясня, че в едно от значенията на съединител е долен ляв педал!