Прокуратурата разследва източването на ВМА

OFFNews Последна промяна на 24 февруари 2015 в 16:05 3390 4

Прокуратурата източването на ВМА

Военно-окръжната прокуратура в София е образувала досъдебно производство срещу длъжностни лица от ВМА заради установена безстопанственост.

От държавното обвинение днес съобщиха, че към настоящия момент няма длъжностни лица, които да са привлечени като обвиняеми. Извършват се разпити на свидетели, като от здравното заведение е изискана документация. Очаква се да бъде изпратен и доклад от Агенцията за държавна и финансова инспекция, която е направи одит в клиниката по дерматология на лечебното заведение. 

Производството е заради скандала, заради който по-рано днес бившият началник на ВМА ген. Стоян Тонев - депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в парламента.

От прокуратурата съобщиха, че са били уведомени от Служба „Военна полиция“ за констатирани нарушения при сключване на договори за отдаване под наем на помещения и медицинска апаратура, принадлежащи на ВМА. След това военен прокурор е постановил извършването на извънпланов одит на сключените от Стоян Тонев договори и Групова практика за спешна медицинска помощ „Дерма Прим“ МК ООД. Основен предмет на проверка от одиторите на МО са били договор за медицински услуги от 29.11.2004 г., договор за наем на помещение за извънболнична помощ от 24.11.2004 г., както и на всички анекси към тях. В резултат на одита е представен доклад, който обхваща и оценка на влиянието на сключените договори, касаещи помещения и апаратура – държавна собственост, по отношение на отчетените финансови резултати в Клиниката по дерматология, венерология и алергология към ВМА – София, за периода 01.01.2010 – 30.06.2014 г.

След проверката, на 21.01.2015 г. във Военно-окръжна прокуратура – София, е образувано досъдебно производство, което към този момент се води за престъпление по чл. 219 НК (безстопанственост), извършено от длъжностни лица от ВМА – София. По делото към настоящия момент няма лица, привлечени като обвиняеми. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.02 2015 в 09:21

Гайдарски е един войнстващ некадърен комуноид! Професор продукт на комунистическа пропаганда! Резилите и провалите му като хирург се замитаха под килима а, успехите му се преувеличаваха! По партийна повеля! Като министър -цялата му пара отиде в свирката! Да се бори да орезили, да смачка ПРОФЕСОР ЧИРКОВ! Посредствен като хирург, смешен като министър! Цялото му министерстване мина в безделие и интервюта, ходеше да оперира, да бичи частмаг докато беше министър? Не можеше да си уплътни с работа времето в министерството, но ходеше да жули частно! Смее ли някой да каже, че на министъра операцията не я бива! Жалък безделник! Викали ги във Франция да оперира? Вицове! Нали имаше опашка от чужди университети и болници където го искали?? Видя се накрая кой наистина има право да носи титлата професор -този жалък завитливец или Чирков! Освен това - с Тонев бяха дупе и гащи, далаверата на Мадурина, дето крепи мадете на Тонев се развихри баш по време на Гайдата Червена - нищо че болничката на военните формално се води "военна"! Там цивилни и военни в противоречие със закона за отбраната са омешани в смрад и корупция - скъпите вносове, скъпите далавери - образна диагностика, скенери, ямерета, кожно измамнически боклуци за козметика - лазери, ултавиолети вибратори гумени х... и други ментараджийски консумативи, апаратури за трансплантации...всичко се развихри по Гайдарско!! Хванете негодника ортак на Тонев и него за яката!

24.02 2015 в 17:59

Сетила се нашата вездъсаща"Прокуратура"да разследва .....за"безстопанственост"...другаре прокуроре,така ли му викате на крадливата бащиния!?
Пък,като разследвахте Масларова,Гагаузов,Марио Николов,Веселин Георгиев-Батко,Добрият Вълк Лупи,нещо да ви се получи!?Къде е Цветан Василев,кой е Джуджето,къде са Маргини,Галеви,добричък ли е Пеевски и Ирена Кръстева,къде духна Брендо...въпроси до безкрай...Прокуратуро!
Всеки от бранша,малко от малко запознат с"дейността"на този"тенерал"/срам за честта на Пагона и лекарската гилдия/,е чул за оперативно интересното му минало,като Началник на ВМА.За кой пореден път,трябваше медия,да отвори гурлясалите от сън,прокурорски ушета?ББ постъпи напълно по европейски в ситуацията-вън от Парламента!А не беше ли по-добре,първично,този фейс да не беше стъпвал там?

24.02 2015 в 16:46

И тук нищо няма да стане. :) Все "НАШИ" ХОРА СА! :)

24.02 2015 в 16:29

Прокуратурата накъдето и да се обърне
не трябва да се спира да разследването !?!