Проф. Минеков: За управлението на ГЕРБ ще са нужни бели страници в учебниците, това беше краят

Забелязвам нещо много приятно за мен – слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце, казва той

OFFNews 20 април 2021 в 15:58 7090 0

Снимка БТА/Минко Чернев

Проф. Велислав Минеков

„Струва ми се, че това, което беше ГЕРБ, приключи. Разделяме се с много тъжен период в българската история, в учебниците трябва да се сложат бели страници за това време“, заяви проф. Велислав Минеков в интервю пред БНР вчера.

Проф. Минеков беше част от „Отровното трио“ и активен участник в протестите миналата година, но твърдо отказа да участва в политическия проект на адв. Николай Хаджигенов и ПР специалиста Арман Бабикян.

Според Минеков са нанесени тежки щети по държавността и единственото правилно решение е да се състави служебно правителство и да се организират предсрочни избори. Едно служебно правителство би имало възможността да внесе нужните законопроекти.

По думите на професора в парламента са влезли хора, които трудно ще се разделят с извоюваната победа. Минеков смята, че именно те „лесно могат да станат предатели и да бъдат купувани с щайги“.

Въпреки притесненията си Велислав Минеков има надежда:

„Забелязвам нещо много приятно за мен – слънчогледите обръщат глави и търсят ново слънце. Естествено, следва отговорност за извършените дела от управляващите“.

Проф. Минеков смята, че задачата на едно евентуално служебно правителство, би била да подготвят честни избори.

„Това беше краят, свърши. Бизнесът вече се пренасочва и очаква нов план в своя полза. Нещата вървят зле за управляващите и скоро ще им се наложи да „одат пеш“ за да цитирам г-жа Караянчева. Натрупаната енергия не трябва да се губи с чакане – шансът ни е служебно правителство и спешни предсрочни избори."

Професорът заявява още, че в момента наблюдаваме пренасочване на народната любов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови