Проф. Минеков: Не протестирахме за завръщане на мафията в кадифе и коприна

OFFNews 22 декември 2021 в 09:03 10823 1

Служебният министър на културата в правителствата на Стефан Янев проф. Велислав Минеков публикува гневен статус във фейсбук заради нови назначения в кабинета на Кирил Петков.

Той не посочи точно какво има предвид, но вчера стана ясно, че първият председател на ДАНС Петко Сертов става съветник на външния министър.

Сертов е "най-младият съветник на Генчовска - роден е през 1956 година", а началник на кабинета на министъра ще е Петьо Петев. Петев е роден през 1956 г. и е бил секретен сътрудник "Динов" от Първо главно управление на ДС.

Петко Сертов започва професионалната си кариера на кадрови офицер във Второ главно управление на Комитета за държавна сигурност през 1984 г. Постъпва в новосформираната Централна служба за борба с организираната престъпност в началото на 1991 г. - в сектор „Международен тероризъм".

Ето и целият статус на проф. Минеков: 

С оглед на днешните назначения не ще бъда способен да запазя мълчание в следващите традицията сто дни. Завръщането на мафията преоблечена в кадифе и коприна не беше желанието на нашия протест.
Оставам същият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови