''Продължаваме промяната'' става партия в петък

Ангел Марковски 14 април 2022 в 13:07 2384 3

Снимка БГНЕС

Асен Василев и Кирил Петков ще бъдат съпредседатели.

Партия “Продължаваме промяната” ще бъде учредена утре - 15 април, петък, в Пловдив. За това съобщи първо "24 часа", като от ПП потвърдиха пред OFFNews. Новината за учредяването все още не е публично обявена.

Oчаква се основателите на проекта Кирил Петков и Асен Василев да бъдат съпредседатели и да нямат заместници.

Основната партийна дейност ще се развива в духа на 21 век - в интернет, като за целта ще бъде изградена и дигитална платформа. По места ще има и физически регионални бюра и координатори.

Конгресът ще започне в 17 часа в петък, като се очаква продължи до късно през нощта. Той ще се състои в зала “България” в Международния панаир в Пловдив. Причината за късния час на учредяването е голямата натовареност в графика на премиера и министрите на ПП.

"За България настъпи моментът, в който промяната трябва да продължи. Времето на безобразията, беззаконието, кражбите и корупцията ни лишава от справедлив и достоен начин на живот. България е обгърната от несправедливост, срещу която е необходимо да се изправим и преборим, за да постигнем общата мечта - да направим България държавата, с която да се гордеем", е записано в учредителната декларация на новата партия, приета от инициативен комитет на 8 април.

Обещанията в повтарят заявките на Петков и Василев, с които влязоха в управлението - въвеждане на пълна прозрачност в управлението на държавните средства във всички сектори и на най-добри практики за борба с корупцията, “пропила държавните структури”, която е основна пречка за подобряване живота на българите. От ПП се заричат да се борят за постигането на работеща икономика, както и за справедлива, независима и работеща съдебна система.

6 основни принципа ще следва новата партия, сред тях са възстановяване на свободата на словото и връщане на доверието на гражданите в институциите, става ясно още от учредителната ѝ декларация. Другите принципи на “Продължаваме промяната” са върховенство на закона, равенство на всички български граждани пред закона, политически плурализъм и независима съдебна власт, зачитане на основните права на човека.

При целите пред новата партия отново на първо място е записано основното обещание, с което “Промяната” дойде на власт - нулева толерантност към корупцията (така бе озаглавена и предизборната им програма).

В момента мандатоносители на управляващата формация са ВОЛТ на Настимир Ананиев, “Средна европейска класа” (СЕК) на Константин Бачийски и ПД “Социалдемократи” с лидер Елена Нонева. На следващи избори обаче Петков и Василев вече могат да се явят със собствена регистрация. 

Лиляна Клисурова, авторката на статията в "24 часа" намира аналогии в историята на ПП и НДСВ. Партията на Симеон Сакскобургготски се яви на избори с чужда регистрация и е бе създадена "де юре" месеци, след като започна да управлява България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1767

3

fiki

14.04 2022 в 15:03

Когати си мислиш че 12 години копане на дъното се оправят за 4 месеца е време да преоцениш собствената си способност за мисъл

5827

2

pisnamiotmutri

14.04 2022 в 14:03

Дано на следващите избори народът не ги принуди да работят с руските партии ИТН и БСП.
 
X

Да помогнем на украинските деца!