Продължаваме промяната пита Слави: #Кой ви каза, че сте прав?

OFFNews Последна промяна на 04 юли 2022 в 17:36 4238 2

Христанов

Снимка Архив

Иван Христанов

Зам.-министърът на земеделието в оставка Иван Христанов отговори на нападките на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов с остра публикация във фейсбук.

Вчера шоуменът политик атакува премиера и финансовия министър в оставка Кирил Петков и Асен Василев и накрая им пожела да се "задавят с власт". Повод за гнева му е старата драма с телефонните разговори на двамата с депутати от групата на ИТН, за да ги убедят да подкрепят ново правителство в рамките на 47-ия парламент с премиер Асен Василев.

"Питам се, дали не научавате само това, което близките вам благоволят да Ви кажат? Възможно ли е Вашето мнение да се формира от една шепа хора, чиито поведенчески мотиви никой не разбира? Кое Ви кара да съдите като първа, последна и единствена инстанция, и да поставяте интересите на цялата държава на картата на издадена от Вас присъда? #КОЙ Ви каза, че сте прав", задава реторични въпроси Христанов, който също е член на "Продължаваме промяната".

Той изтъква, че "докато всички се борим да намерим решение на създадената от Вас криза, Вие си позволявате от прекомерната за един политически лидер дистанция да обяснявате кой ламти за власт".

Ето целия пост на Христанов:

На няколкостотин километра от северната ни граница се води война. Там един самозабравил се агресор избива цивилни и военни наред, докато неговата посланичка тук решава кой определя времетраенето на мандата на българския премиер.

Без да има време да се възстанови от последствията на Ковид-19, Европа беше тласната от Кремъл в нова криза.
В България 30 милиарда лева зависят от навременното приемане на 30 закона.

Борбата с мафията и нейните парламентарни покровители става все по-ожесточена, за което ще Ви напомня пак след няколко дни. Хора от плът и кръв, нормални български граждани, са под постоянен тормоз, защото заради Вас правителството, което дръзна да поведе битка с тази мафия, в момента е с несигурен хоризонт. Да, г-н Трифонов, заради Вас.

Гласува се бюджет на ДПС, взривен в разходната част, малко след като си внушихте, че нашето правителство не води добра фискална политика. Добре, че е министър Василев, та макар и трудно, все пак да е изпълним.

Инсталираните през последното десетилетие калинки в държавната администрация саботират всички усилия на правителството да работи. Ако благоволите, ще Ви разкажа подробности, които ще Ви изненадат.

На този фон държавата с ново управление постига чудеса. Един бегъл поглед ще Ви затвърди това, стига да искате да прогледнете.

И за капак...

Питам се, дали не научавате само това, което близките вам благоволят да Ви кажат? Възможно ли е Вашето мнение да се формира от една шепа хора, чиито поведенчески мотиви никой не разбира?

Кое Ви кара да съдите като първа, последна и единствена инстанция, и да поставяте интересите на цялата държава на картата на издадена от Вас присъда? #КОЙ Ви каза, че сте прав?

Докато всички се борим да намерим решение на създадената от Вас криза, Вие си позволявате от прекомерната за един политически лидер дистанция да обяснявате кой ламти за власт.
Семейството? За нас, г-н Трифонов, семейството е България. В буквалния и преносния смисъл. Цената? Плащаме я всички, всеки ден.

И последно, г-н Трифонов, Капъкуле е в Турция. Тук е Капитан Андреево.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-160

1

редовно четящ

04.07 2022 в 19:17

Един пр@стак, помислил се за Господ, това е учиндолецът. А както е известно, пр@стаците не могат да дишат умните и образовани хора.