Продължаваме промяната: Пеевски води две листи, за да пази имунитет

Рени Петрова Последна промяна на 19 октомври 2021 в 12:04 3824 0

ДПС вече не пазят и лице. И "Магнитски", и "Пандора", и КТБ - всички говорим, всичко се знае. Реално показаха, че не им пука от нищо. Направиха го лесно за нас, за да имаме ясна черта защо не може да работим с тях. Абсурдно е! И защо го сложиха на две листи - за да запази един имунитет."

Това заяви съоснователят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в коментар за това, че Делян Пеевски е водач на листите на Движението за права и свободи в Благоевград и във Велико Търново.

Двамата бивши министри на икономиката и финансите - Кирил Петков и Асен Василев - бяха на посещение в Русе с "автобуса на промяната", заедно с водача на листата им в Русе Николай Събев. Те разговаряха с местни жители за образование, съдебна реформа, за присъдите срещу България в Брюксел. "Лесно е да правиш грешки и държавата да плаща", коментира по този повод Петков. Според него в момента имаме главен прокурор, който може да командирова друг прокурор където си реши, да "издърпа" всяко дело. "Първата стъпка е да помислим как това да се промени. Бях министър три месеца. Ето такива папки хвърляме в прокуратурата и все едно, че ги даваме в празна пощенска кутия", допълни той.

Петков коментира казуса около неговото гражданство с упрек към правосъдието: "Другата тема е за специализирания съд и прокуратура. Още Конституционният съд не се е произнесъл, те се задействаха, а за всички папки, които им дадохме - пълно бездействие". 

Мъж се оплака, че на борсата за плодове и зеленчуци постоянно има служители на НАП. "Това ли ни е проблемът, това ли е сивата икономика?", възнегодува той, на което бившият финансов министър отвърна с "Пречи ли?". После обясни, че лично е одобрил акцията като министър. По думите му оборотът се е вдигнал с 30% за три дни, след като са започнали проверките. Акции има и при горивото: "В 25-те склада за горива с 50% се вдигнаха обемите на горивата".

Бившият министър бе попитан дали във формацията мислят и за държавните служители. "Мислим, дори в бюджета за догодина е заложена 10% намаление на щата. Всички осигуровки трябва да си ги поемат, а Законът за държавния служител трябва да бъде променен", каза Василев. А Петков обещава независимо от инфлацията да няма пенсионер под линията на бедност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови