Продължаваме промяната няма да подкрепи правителство с трети мандат

Бивш политически лидер и министър е предложил чрез посредници на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов подкуп от 500 000 лева месечно

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2022 в 10:03 4722 0

Иван Христанов

Снимка Архив

Или ще има кабинет на "Продължаваме промяната", или никакъв и отиваме на избори, заяви Христанов

"Продължаваме промяната" няма да подкрепи ново правителство с третия мандат. Или ще има кабинет на "Продължаваме промяната", или никакъв и отиваме на избори. 

Това заяви Иван Христанов от „Продължаваме Промяната” по Нова тв. Ако става въпрос да се намерят 5 приоритета за правителство с ограничен мандат, ние ще ги предложим на нашите коалиционни партньори. Те могат да се реализират с нашия мандат, обясни той. 

Политическата криза се случи, защото отказахме да отстъпим от принципите си в борбата с мафията. Бивш политически лидер на парламентарна партия и министър, чрез посредници, е предложил на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов подкуп от 500 000 лева месечно, за да остави безпроблемна работата на частната лаборатория "Евролаб" на ГКПП Капитан Андреево, стана ясно от думите му. 

„Вече заявихме кои са водачите на нашата политическа формация – Кирил Петков и Асен Василев. Не виждаме достатъчно аргументи те да бъдат извадени от политическата карта, просто защото на някои не са им удобни. Те реализираха доста успешен мандат в кризисни условия”, допълни Христанов.

По думите му обществото очаква ПП да съставят правителство. Никой не ще да се повтори Филип Димитров и онзи период, имаме индикации, че има такива депутати, но в момента не водим разговори с народни представители. Ще положим всички необходими усилия да намерим 121 народни представители, които да създадат твърдо ядро, за да се подкрепи законодателната програма. Ако това не стане, очевидно ще се наложи да ходим на избори. Няма да подкрепим коалиция, която не е базирана на принципи”, каза още Христанов. 

На въпрос защо от „Продължаваме Промяната” не са отишли на консултациите при президента в понеделник, той обясни следното:

„Винаги сме били твърде смирени, за да правим силови демонстрации. Те не са част от нашия ген. В случая причината беше бюджетът. Той трябва да бъде приет възможно най-скоро”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови