Признание: Христо Иванов не е искал от ИТН министерски постове

Филип Станев се усъмни с социологическите сондажи, които отреждат на формацията трето и дори четвърто място на парламентарния вот

Даниела Добрева 29 септември 2021 в 20:10 14587 3

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов не е искал министерски постове при последните преговори за съставяне на правителство с "Има такъв народ", но е настоял назначенията да се консултират с ДБ, преди да станат факт.

Това стана ясно от думите на Филип Станев от ИТН пред бТВ и така той влезе в противоречие с формацията си, която още в началото обясни провала на преговорите с прекалените претенции на Иванов. Самият Христо Иванов категорично отрече, но обясни, че биографиите са важни, а за кандидатите за министерски постове са "ключов въпрос".

"Конкретен пост не е искан, но се говореше за консултиране на всяка една длъжност, която ще бъде заета. Не е казвал конкретно име и конкретен пост. Искаше да има той решаващата дума. До областни управители. Това е неизпълнимо условие. Това се нарича извиване на ръце", посочи Станев с уточнението, че не може по-малкият политически субект да има такава решаваща роля.

Сценаристът от "Шоуто на Слави" се застрахова, че не иска сега да влиза в конфликт и призова томахавката да бъде заровена.

"Г-н Иванов, всичко е наред, защото ДБ е потенциален партньор", каза Станев и допълни, че думите на съпредседателя на ДБ за "дългата ръка на ДПС" в действията на ИТН, без нито едно доказателство, разваля общуването между двете формации, защото "политиката не е лична игра".

На 1 август лидерът на ИТН Слави Трифонов излезе с яростен коментар в импровизирано интервю във фейсбук, в което обяви, че Христо Иванов е настоявал в правителството да влязат трима от служебните министри - Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков. И нападна съпредседателя на ДБ с думите: "Чакай, бе, някой иска ли от теб да предлагаш нещо. Ти като какъв се водиш, за да предлагаш".

Филип Станев се усъмни в достоверността на социологическите сондажи, които отреждат трето и дори четвърто място на ИТН при избори сега.

"Винаги си слагам една малка въпросителна по отношение на социологията, без да искам да обиждам социолозите", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8959

4

Станчо Панса

30.09 2021 в 08:58

Ами като видяхме какви хора се предлагат без никакви консултации, това изискване на Иванов звучи съвсем логично.