Президентското вето влиза в парламента, депутатите решават да намалят ли ваканцията си

OFFNews 15 декември 2022 в 07:45 2445 0

Народно събрание

Снимка Сминка wikipedia

Народно събрание

След вчерашното драматично заседание на Народното събрание, на което депутатите не можаха да изберат правителство, днес първа точка в дневния ред предвижда гласуване на намаляване на коледната ваканция за депутатите.

Проектът за решение, внесен от ГЕРБ-СДС, предвижда ваканцията по коледните и новогодишните празници да е от 24 декември 2022 година до 2 януари 2023 година. Припомняме, че според парламентарния правилник Народното събрание е във ваканция от 22 декември до 10 януари включително.

Освен ваканцията депутатите ще обсъждат и промени в Закона за акцизите и данъчните складове, Закона за данъците върху доходите на физическите лица и Закона за данъка върху добавената стойност. В дневния ред е и гласуване на второто четене на измененията в Закона за социално подпомагане, Закона за семейни помощи за деца и Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Правната комисия бърза да разгледа президентското вето върху промените в Изборния кодекс, върнали хартиената бюлетина и обезсмислили гласуването с машини. Заседанието ѝ започва в 17 ч.

В бюджетна комисия предстои разглеждането на законопроекта, който предвижда тазгодишният бюджет да бъде прилаган и догодина, до приемането на такъв за 2023 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика