Президентски ТВ дебат ще има, само ако се стигне до балотаж

OFFNews 08 ноември 2021 в 22:54 3021 6

Ако вотът на българските граждани доведе до гласуване на втори тур, Румен Радев е готов да участва в дебат с другия кандидат. Това стана ясно от изказване на президента по време на посещението му в Хасково.

„Тук съм заради хасковлии, а не заради господин Герджиков“ - така Радев отговори на отправената му от Анастас Герджиков покана за предизборен дебат в Хасково.

Г-н Герджиков би повишил своите шансове на предстоящия вот, ако намери смелост публично да се отрече от лъжите и манипулациите на бившия премиер, вместо да повтаря като ехо неговите думи, каза още президентът.

Дебат с Илияна Йотова?

„Днес и двамата сме в града. И се надявах г-н Радев да подходи отговорно към българските избиратели и най-после да приеме поканата ми за дебат. Смятам, че е негов дълг да се яви и така да покаже, че уважава правото на гражданите да направят своя информиран избор“, заяви от своя страна проф. Анастас Герджиков.

Той каза още, че "дори и писмените покани на националните телевизии не са успели да убедят Румен Радев да участва в дебат".

Според него напоследък Илияна Йотова много повече от Радев отправя послания и води цялата кампания:

"Имам чувството, че кандидатът за президент, подкрепен от БСП, не е Румен Радев, а Илияна Йотова. Вицепрезидентът има важни функции, но те не са свързани с това зад него да се крие президентът. Но все пак, ако господин Радев се страхува толкова много да се яви на дебат с мен, може да изпрати вместо него госпожа Йотова", предложи проф. Герджиков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

09.11 2021 в 04:39

И това за мене - уникален специалист по редки лазери, и по простата квантова електроника. Напълно аполитичен. А какво е било да стане научен сътрудник някой от идеологическите специалности ... От тежко партийно семейство, и нагоре. Сега пак партиец. От обратната партия, и от откровенните мутри. Които са повече против интелигенцията, отколкото бяха и най-окаяните комунисти.
Не изпитвам друго, освен погнуса.

23293

4

Стефан

09.11 2021 в 04:26

Жалка история. Тоя човек е примерно на моите години. Значи примерно едновременно сме станали научни сътрудници.
Помня как се гордеех, че съм победил в конкурса петима други, по-стари от мене, даже с публикации. И как почерпих новите колеги с първата заплата, и казах нещо май излишно. И как те се смяха. Не е въпрос че си по-добър и си спечелил, ти знаеш ли какво ни струваше да те прекараме през Градския комитет на Партията, нали си от фашистко семейство.

2005

3

Топалка

09.11 2021 в 04:21

Като говорим за отговорности искам да попитам. Ректора на ректорите отговорен ли е за нивото на образованието в момента?

2005

2

Топалка

09.11 2021 в 03:37

Радев го знаем какво ще каже, вече пет години го слушаме, ама Герджиков не мога да го разбера. Освен че не е политик и че иска да обединчва хора между които има огромна пропаст друго не съм чул.

23293

1

Стефан

09.11 2021 в 00:29

Не разбрах попълзновенията на Герджиков. Президентът трябва да говори с него. Той е повече кандидат от другите ли?
Значи трябва да говори и с всички останали. В това число - с неадекватните психиатрични.
Слаб им ги пиарот. Молбата за дуел с конкурента е молба. Просешка работа.
Ех Герджиков, Герджиков ... Резил!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки