Президентът свика депутатите в сряда, Вежди Рашидов ще открие заседанието

OFFNews 10 април 2023 в 09:47 3066 2

Румен Радев

Снимка БГНЕС/архив

Президентът свика новите депутати

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на първо заседание новоизбраното 49-о Народно събрание на 12 април от 10.00 часа, съобщиха от Дондуков 2. 

Заседанието ще бъде открито от Вежди Рашидов, който е най-възрастният депутат и в този парламент, показва справка в списъка с имена на депутатите, публикуван официално от ЦИК. 

Според Конституцията първото заседание на Народното събрание се открива от най-възрастния присъстващ народен представител. Вежди Рашидов откри и предишния парламент, на който бе избран и за председател.

Следващият по възраст пак депутат от ГЕРБ. Това е Бранимир Балачев, избран за народен представител от Варна, който е на 70 г., една година по-млад от Рашидов. 

В първия си работен ден депутатите трябва да изберат председател на парламента, както и негови заместници - по един от всяка парламентарна група. 

Румен Радев издава указа си в първия работен ден, след като ЦИК официално обяви имената на новите депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

2

AlexT

10.04 2023 в 12:01

Ако не можем да се справим политически, с един ПАЛЯЧО- копейкин , руски агент,лъжец, АНТИбългарин, то КАКВА интелигенция сме !?

Днес един капейкин, советскиии,заяви, че НЕ желае да живее в американски „КОЛОНИИ”/ България и други в Европа/и ..ушьол в расия !

Един капейкин,советскии, заявил :Заминавайте млади и стари в расия: там где свободно дъйшет человек.Руская мизерия и БЕЗправие

Вот,в расия найдьоте ВСЬО: и война,и мизерия,и убийства на дисиденти, и БЕЗправие,и болгарские дураки,и путин за 35 лет.

Когато радевски, мутренски,копейкински „мозъци” ви/ни/ ЗАВЛИЧАТ в ТЕХНИТЕ си МЕЧТИ, то тогава ,ЯВНО,”интелигентският мозък” им помага!?

Има ли съмнения,спор, КАКВА точно РЕПУБЛИКА си ПРЕДСТАВЯТ ,имат в главите си, радев,копейкин, мутрата от СИК?:)

Въпрос за 1 лев :Представят ли си другарите радев, копейкин,сикаджията-расия, беларус,куба,с.корея,като ИСТИНСКИ РЕПУБЛИКИ !? :)

2550

1

alfakentavur

10.04 2023 в 10:42

Да видим после и с мандатите ли ще е толкова бърз. Ако да - означава, че някой от Масква така му заповядва.
 
X

Да помогнем на украинските деца!