Президентът: Путин обрича на провал усилията за деескалация на конфликта в Украйна

OFFNews 22 февруари 2022 в 10:09 2388 5

Признаването на така наречените Донецка народна република (ДНР) и Луганска народна република (ЛНР) от Руската федерация обрича на провал усилията за деескалация на конфликта в Украйна и води до нарастване на напрежението в целия регион. Това заявява президентът Румен Радев в публикация в Twitter.

„Устойчиво решение на тази криза не може да бъде намерено чрез нарушаване на международното право и с военни средства”, категоричен е държавният глава.

Позицията на държавния глава идва, след като в понеделник руският президент Владимир Путин призна за независими Донецката и Луганската народни републики и призова Държавната дума да подкрепи решението му незабавно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

4

Напчо

22.02 2022 в 10:59

В продължение на 8 години Украйна по всякакъв начин избягваше реализацията на Минските споразумения. Вместо промяна на конституцията си и даване особен статут на Донбас, тя предпочете да впише в нея влизането и в НАТО. А САЩ, ЕС и НАТО вместо да окажат натиск за прилагане на тези споразумения, взеха да и доставят оръжия, изпращат инструктори, да разполагат допълнителни военни части по границата на Русия и да правя учения там. Е, наигрались ? Мандалото падна, за резултата са виновни най-вече САЩ и НАТО.