Президентът произведе трима висши офицери

OFFNews 28 декември 2018 в 12:39 7691 2

Президентът Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание на церемония на "Дондуков" 2 днес.

Със свой указ държавният глава назначи полковник Здравко Пехливанов на длъжността заместник-директор на дирекция "Операции и планиране" в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, считано от 1 януари 2019 г. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал.

Президентът назначи полковник Стайко Прокопиев на длъжността директор на дирекция "Стратегическо планиране" на Министерството на отбраната, считано от 1 януари 2019 г., и го удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал".

С друг свой указ държавният глава освобождава бригаден генерал Красимир Кънев от длъжността директор на дирекция "Стратегическо планиране" в МО, назначава го на длъжността директор на Щаба на отбраната, считано от 1 януари 2019 г., и го удостоява с висше офицерско звание генерал-майор.

От името на новопроизведените висши офицери генерал-майор Красимир Кънев отбеляза, че предизвикателствата са много. Ще отдадем силите и сърцата си за подпомагане на държавното и политическото ръководство на МО при вземане на правилните решения за Република България, заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

2

Лопе де Вега

28.12 2018 в 16:32

Жалка работа. Седефчов праскаше по пет-шест наведнъж. А що "Стари планини" раздаде...

17156

1

aviatora

28.12 2018 в 13:51

Karakachanskata debela ovcharka na Boko Kartunata ne trqbva li da dava obqsneniq za prodajbata na bulgraskite pasporti