Президентът призова да "укрепваме европейската перспектива"

OFFNews Последна промяна на 03 март 2015 в 21:35 3328 8

Снимка БГНЕС

„Нека пазим и укрепваме българската държавност и европейска перспектива. В основите на българската държавност е вграден духът на Възраждането с неговото светло чувство за дълг към народ и отечество.“

Това заяви президентът Росен Плевнелиев в словото си на тържествената проверка-заря по случай Националния празник 3 март и 137-годишнината от Освобождението на България.

Държавният глава изрази убеденост, че в "нашия век на изпитания и предизвикателства ще съхраним възрожденския стремеж да изковем своето достойно място в европейското семейство и да бъдем равни на другите европейски народи."

„Няма да пестим сили, за да опазим и укрепим българската държавност. Дължим го на нашите предци, които мечтаеха, работиха и проливаха кръвта си за нея. Дължим го и на нашите деца“, каза президентът Росен Плевнелиев.

Той подчерта, че родното опълчение и неговата светиня- Самарското знаме, са се превърнали в символ на българската държавност преди още да я има Третата българска държава.

Росен Плевнелиев припомни, че "на 3 март 1878 г. България се завърна на картата на Европа, а дългогодишните усилия на хиляди родолюбци утвърдиха възроденото ни отечество."

„Делото на тези първостроители на България се превърна в истинска школа за държавници, в пример за отговорност и патриотизъм“, подчерта президентът.

В словото си държавният глава изтъкна още, че "с гордост можем да кажем, че свободните българи вървяха редом с най-прогресивните и демократични нации, избирайки ясно и категорично европейски път на развитие."

Президентът изрази признателност към хилядите руски, румънски, сръбски, черногорски, финландски, украински, полски, литовски, латвийски, естонски войни, отдали живота си за свободата ни.

„Подвигът им няма да бъде забравен и българският народ винаги ще се прекланя с благодарност пред тяхната саможертва!“, заяви още в словото си Росен Плевнелиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.03 2015 в 08:46

до номер 6:

"Повече уважавам джихадистите от вас"

Ама разбира се, че ги уважаваш повече, нали твоите хора от САЩ ги създадоха и продължават да ги финансират пряко и непряко през съюзниците си Турция и Саудитска Арабия.

Смърт за всички вас!

04.03 2015 в 08:03

Къде чухте в речта на пухльо да споменава руските воини? Не манипулирайте хората! Пухльо каза "и други". Сигурно му се е видяло политнекоректно да произнася тази мръсна дума, но той си е идиот и това е завинаги. А какви са гласувалите за него? Всъщност по-късно неговите блюдолизци добавиха на страницата му руските войници, загинали в тази война. Ами това е истината, какво да я правим. На някои не им харесва, но това не значи да лъжем и свенливо да гъгнем "и други".
АРГО, това, че си уважавал Гоце и още повече уважаваш чучелото на бойко не говори добре за интелекта ти. Вземи да се поправиш. Това чудо президент на Република България не ти е дадено от Господ, а ти е натрапено от група тарикати, които са пресметнали точно, че не мислите, а се надявате на чудеса.
Да се върнем все пак на тази историческа реч. Загиналите войници не са виновни, че върху телата им е изграждана най-свирепата империя на 19 век, продължила и през следващия да бъде главна заплаха за съседите си. Те са се били храбро и заслужават да бъдат споменати поне на този ден. А ние да вземем да се замислим какви ги вършим в тъмните стаички по време на избори. Щото идва времето на родните пишманнационалисти. Бъдете бдителни.

Поздрав!

04.03 2015 в 02:24

Добър, лош....това е Президента на България. И като такъв трябва да бъде уважаван. Дори и Първанов съм уважавал, когато е заемал този пост.

А мненията на руските националисти не ме интересуват. Да си го заврат на едното място.

Повече уважавам джихадистите от вас, мръсни предатели. Те поне отиват там, където им харесва и се бият за това, което уж вярват. А вие се криете зад мониторите и за пари тровите обществото.

Бъдете поне мааалко мъже, като не ви харесва европа, отидете в русия. Но какво ли ви пука за русията, парата по важна. Нищожества.

04.03 2015 в 01:26

No man, no bulgarian.

03.03 2015 в 23:12

Мда, това е нашия президент.

Не знам какво правят тук поданиците на руската империя.
Да заминават при ВП и да се надяват да не ги пратят на някоя от имперските войни.

п.п. Всеки който получава пари от чужди служби попада под ударите на закона. Има голяма вероятност да свършите в затвора. Не си мислете, че сте анонимни.

03.03 2015 в 22:24

Сложете си ръка на сърцето и пред себе си кажете, дали се уважавате с такъв президент?

03.03 2015 в 22:12

Да вземеш да си укрепиш китката, чехльо.

На 3ти март за европейски перспективи ще ми говори. Европа, дето се наводни с диваци и забравя всичко европейско. Европа, която ни разкъса на берлинския конгрес и винаги е подкрепяла османската империя срещу нас. Европа, която върви по свирката на световния сатрап САЩ.

Майната ѝ на Европа.

03.03 2015 в 22:02

Този гъзолизец и предател трябва да избягва да се изказва от името на народа...особено на такива национални поразници...