Президентът отказва да решава кои ще са мажоритарните райони

OFFNews 15 юни 2017 в 12:04 4391 7

Президентът отказва да решава кои ще са мажоритарните райони

Президентът Румен Радев е против идеята той да определя районите при мажоритарен вот. Пред журналисти във Варна той обясни, че това не влиза в неговите задължения. 

Предложението за определянето на мажоритарните райони от президента беше направено от ГЕРБ с промените в Изборния кодекс. 

За първи път Радев коментира и случая със секретаря му по корупционните въпроси Пламен Узунов. Негова снимка в ролята на Хитлер и с нацистки поздрав се появи непосредствено, след като подобни снимки в медиите изтекоха със служител в Министерството на отбраната и със зам.-министър на икономиката. 

„Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма”, заяви Румен Радев по повод скандала със снимките на секретаря му по антикорупционни въпроси Пламен Узунов. Радев припомни, че на 9 май е излязъл със становище и е почел победата над нацизма.

„Тези политици, които сега искат оставката на Узунов, и то с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува”, коментира държавният глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

4

Denis Rizanov

15.06 2017 в 15:04

Чака разрешение от теб, за да говори.
:)
Тъпак.

12001

3

Севтопол

15.06 2017 в 14:02

А Корнела защо мълчи?

12001

2

Севтопол

15.06 2017 в 14:00

Kъм Денис Ризанов: Не знам от къде ти идва фамилията /обаче имам едно предположение/, но едва ли има нещо общо с това, че си тъп. Сега за президента: "Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма." Какъв е този двоен стандарт? Та вие сте президент, г н Радев. "Мисля че г н Узунов много ясно обясни обстоятелствата по този случай." Ами те и другите двама много ясно обясниха обстоятелствата, но Борисов ги уволни. Защото е по страхлив от вас,г н президент. Или е по решителен ... Не знам.

42249

1

Denis Rizanov

15.06 2017 в 12:57

Назрява момента в България да се провеждат САМО ЕДНИ избори - тези за Президент! И от там нататък Президентът да назначава Премиера и министрите!
Нали бе евро-гейзери? Не смея да ви нарека нито "граждани" нито "селяни". Не сте и "селяндури" за "европейско развитие".
Вие сте просто гейзери и час по-скоро трябва да бъдете изритани от политическа сцена!