Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Президентът няма намерение да прави партия или да оглавява алтернатива

OFFNews 22 декември 2020 в 09:43 2042 0

Президентът Румен Радев няма никакво намерение да прави политически проекти, нито да оглавява алтернатива на властта.  

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по Нова тв. "Не съм чула някого от академичните среди да говори за вота. Има прекалено много неизвестни, за да можем да кажем отсега защо не е добра датата 28 март или защо е по-добра дата през май. Президентът постъпи възможно най-коректно. Това са неговите конституционни правомощия, а 28 март е първата дата за избори”, коментира тя датата на предстоящия парламентарен вот.

Според вицепрезидента по темата дали провеждането на изборите е безопасно или не ще се произнесат учените. 

„До преди месец всички казваха, че искат предсрочни избори. Сега се оказа, че никой не е готов за тях. Аз обаче имам друго мнение - няма партия в момента, която да не е готова”, категорична е Йотова.

Тя е на мнение, че в момента страната ни се нуждае от „едно по-сериозно политическо лидерство от това, което имаме сега, и такова с голямо доверие”.

„Не съм убедена, че в момента една политическа формация, която и да е тя, може да се справи с тази толкова тежка задача. Още по-малко един служебен кабинет”, каза Йотова.

На въпрос дали ѝ предстои втори мандат в Президентството, тя отговори така: „Когато преминат парламентарните избори и дойде време за президентския вот, всеки от нас ще направи своя избор. Моят път минава през отговора на два въпроса и два разговора - с президента Румен Радев и с БСП”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews