Президентът: Няма да ме чуете в хора на паниката, колкото и рейтингово да е това

OFFNews 14 април 2020 в 12:02 12144 2

Снимка БГНЕС

„Няма да ме видите в хора на паниката, колкото и рейтингово да е това в момента. Предпочитам гласа на разума, каквото и да ми струва“. Това обяви президентът Румен Радев от Трявна, където посети оръжейния завод „Емко“, цитиран от БГНЕС.

„Многократното повтаряне на манипулацията, че президентът иска да саботира здравните мерки, няма да я превърне в истина. Заедно със здравните мерки трябва да има адекватни социално-икономически мерки и то по три много важни критерия: да бъдат навременни, да бъдат достъпни, да бъдат безвъзмездни“, подчерта президентът.

Според него ако нещо може да компрометира здравните мерки, това не е безотговорността на българите, както се опитват напоследък да внушават, а липсата на убедителни, навременни социални и икономически мерки. "Тяхната липса води до обезверяване на хората“, бе категоричен Радев.

Той отново напомни за необходимостта от плавно разхлабване на мерките, предприети по време на извънредното положение. „То не може да стане бързо. Това е сложен процес, при който трябва да има поетапно планиране. Много държави вече работят с такива планове. Ако България не го направи, рискуваме втора вълна“, уточни Радев.

Ръководството на оръжейното предприятие „Емко“, където работят 630 души, вече обяви, че не иска помощ от държавата, а да не пречи на фирмата да изнася продукцията си зад граница, където е основният й пазар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

2

мгергов

14.04 2020 в 14:28

Президентът вече не беше ли в хора на паниката???

13874

1

emanuilis

14.04 2020 в 13:04

Има обективна позиция, това е важното. От друга страна, няма как нормален човек да подкрепи „търговците на смърт" (оръжие).