Президентът не прави партия, категоричен е премиерът Янев

OFFNews 16 септември 2021 в 18:34 1603 1

Не съм чул от президента Радев да иска да прави партия. За него този въпрос не стои, заяви служебният премиер Стефан Янев в интервю за bTV.

Янев е категоричен, че Радев е показал намеренията си "още февруари месец, когато заяви желанието и готовността да бъде кандидат за президент."

Относно политическия проект на двамата бивши служебни министри премиерът каза: "Аз подкрепям всяка българска партия. И бих подкрепил и тях."

И обясни, че подкрепя всички български партии, които по законен път се явяват на избори, стремят се към парламентарно представителство и водят парламентарен живот - съгласно Конституцията и законите.

Янев уточни, че заради позицията му не може да вземе явно страна и да каже "подкрепям точно тази партия".

Напротив, бил съм безбартиен цял живот. И предпочитам да остана такъв, добави министър-председателят.

По думите му в България "словоредът по отношение на партийното строителство е объркан".

Първо се хващаме за ръководителите и вождовете и тогава търсим кой да ги подкрепя. В нормалното партийно строителство, според мен, е точно да се намерят гражданите, които имат общи визии, идеи. И тогава да се сдружават и да правят партии, отбеляза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

1

Bace7

17.09 2021 в 03:34

Фатмича със сигурност активира политически агенти, и целта е да се скалъпят псевдо управленски структури, в които водещи позиции заемат фармасони като тоя сульо. На принципа всичко временно става постоянно - чакат ни 5-10г. "експертни кабинети", след които България ще е с население под 5млн, и гордо ще поеме накъм закриване.