Президентът на среща с превозвачи: Протестът ви е справедлив, имате абсолютната ми подкрепа 

OFFNews 08 януари 2019 в 20:43 2897 0

Снимка president.bg

Имате моята абсолютна подкрепа за вашите искания, към предприетите от вас действия и намерения за справедливи протести. Това заяви президентът Румен Радев, който прие днес на „Дондуков“ 2 представители на браншови организации за автомобилен превоз по повод проблемите с пакета "Мобилност".

Държавният глава определи готвените текстове, които ще се гласуват на 10 януари в транспортната комисия в Европейския парламент, като дискриминационни. Той е на мнение, че те грубо нарушават основни принципи на ЕС.

Радев твърди, че на срещи със свои колеги от Европа винаги е търсил подкрепа за справедливи правила за командироването на работници.

Същевременно президентът се ангажира да поставя темата и при предстоящите си разговори с европейски политици.

Аз съм с вас и точно справедливите ви искания дават повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас, каза Радев.

Той твърди, че е приел срещата "не за да се прави анализ дали някой до момента е свършил или не работата си, а за да се уточни какво и как трябва да се направи оттук нататък, така че да има някакъв успех, защото това е успех за България."

Според президента "нещата не могат да се решат за ден и борбата трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!