''Президентът е част от групата, която свали правителството''

Нинова очаквала Радев отново да действа зад гърба на БСП и да включи социалисти в служебното правителство без да пита Столетницата

Рени Петрова 28 юли 2022 в 10:25 6193 4

Корнелия Нинова след връщането на мандата

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова след връщането на мандата

Остри критики към президента Румен Радев отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като ПГ на левицата върна неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

В президентството държавният глава обвини управляващите, че са завещали на служебното правителство тежка криза в енергетиката и призова Народното събрание да реши проблемът с КЕВР до утре. След като излезе от "Дондуков" 2 Нинова пък заяви, че смятат, че "президентът е част от групата, която свали правителството", както и че той "явно бърза да влезе във властта". 

"Като мандатоносител направихме всичко по силите ки да гарантираме сигурност и стабилност на държавата Изготвихме програма, внесохме 79 закона. Приемането им ще се да облекчи живота на българските граждани", заяви Нинова.

По думите й ГЕРБ, ИТН, ДПС и Възраждане с цинична безотговорност са хвърлили държавата в хаос. Министърът на икономиката в оставка коментира и, че вероятно президентът няма да удължи работата на Народното събрание. 

"Не приемаме критиката на президента че оставяме страната в хаос. Да я обърне към "Има такъв народ" и техния министър на енергетиката. Нямаме никакво желание да носим отговорност за това, защото предупреждавахме - не спирайте преговорите с "Газпром", категорична е Нинова. 

Върви се към връщане на Иван Иванов за шеф на КЕВР, което е спорно от конституционна гледна точка, посочи лидерът на БСП. 

Попитана дали съжалява, че партията е издигнала Радев, Нинова отговори отрицателно и допълни, че той дължи и двата си мандата, особено първия, на БСП. Гражданите да оценят неговата работа.

"Не е повдигал въпрос за министри от БСП в служебния кабинет. Подозирам, че ще направи и както преди - ще вземе социалисти зад гърба ни. Но ние не носим отговорност - да се знае, че БСП не участва в този кабинет", заяви още Нинова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови