Премиерът се похвали с рекордни приходи и призова за съкращения в администрацията

OFFNews 02 януари 2019 в 11:27 5829 1

Снимка БГНЕС

Имате един план за съкращаване на администрацията. Това, което вицепремиерът Томислав Дончев ви е казал, го привеждайте в необходимия вид. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към министрите в началото на първото за 2019 г. заседание на кабинета.

Освен традиционните поздрави за Коледа и Нова година, министър-председателят подчерта още отчетените от правителството рекордни приходи в хазната, които ще бъдат използвани в различни сфери.

„Отчетохме рекордни приходи, така че да вложим усилия на първо място в образованието, както сме говорили. Още в здравеопазването, иновациите и технологиите“, допълни премиерът.

Какво се разбира под отчетени рекордни приходи министър-председателят не уточнява. Не уточнява и как провежда политика за общо намаляване на администрацията, когато реално тя дори не остава на същото ниво, а се увеличава и е трудно да се каже, че наистина има електронно управление (дори основни за държавата регистри не работят, както се видя в края на 2018 г. с данните в регистъра на ражданията към Министерството на здравеопазването - самото то помоли да не се ползват, защото не са актуални, което се дължало на редица причини). В края на септември например бе създадено ново звено с близо 1000 души щат, което да обслужва тол системата. Предстои гласуването на още няколко проекта, които предвиждат промени в щатното разписание: увеличение на работещите в Инспектората на МВР 8 на 11; на работещите в Агенцията за бежанците с един; увеличение на щата в Инспектората към Министерството на правосъдието с три бройки; намаление с три бройки в спортното министерство; с една - в социалното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6013

1

jojopetrov

04.01 2019 в 12:00

Чакай, чакай, че не разбрах. Ще съкращаваме или ще назначаваме? Превърнахме служителите по ЗДСл в черните овце и докато всички плюят по тях дай тука да си назначим своите хора.