Премиерът събра областните управители в резиденция Бояна (видео)

OFFNews Последна промяна на 16 септември 2022 в 20:19 1485 0

Работната среща в резиденция Бояна

Снимка МС - пресцентър

Работната среща в резиденция Бояна

Министър-председателят Гълъб Донев събра областните управители на работна среща днес в резиденция „Бояна“.

Донев, министри от служебния кабинет и областните управители са обсъдили действията на правителството по подготовката на изборите, като е поставен акцент върху превантивните мерки за противодействие на контролирания и купения вот.

"Изтъкнати бяха мерките за гарантиране сигурността на машините за гласуване. Целта е с реални действия да бъдат разсеяни всякакви съмнения в обществото, че вотът може да бъде манипулиран", съобщават от пресслужбата на служебното правителство.

На работната среща е обсъждана и темата с дървата за огрев. От страна на правителството е заявено "категоричното намерение да има пълна прозрачност по проблема, както и безкомпромисност по отношение на злоупотреби". Работи се също по подготовката на законодателни предложения, които да запълнят дефицити в нормативната уредба и които да бъдат предложени на вниманието на следващия редовен кабинет.

Сред другите теми, обсъждани на срещата, са трудностите при тежкотоварния трафик, зимното почистване и почистването на речните корита, състоянието на инфраструктурата по места, както и подкрепата за малкия и среден бизнес по линия на европейските средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови