Премиерът Николай Денков свиква съвещание със службите и МВР

OFFNews 17 август 2023 в 19:11 4130 2

Денков

Снимка БГНЕС

Николай Денков

Премиерът Николай Денков свиква съвещание с представители на МВР и службите за сигурност утре от 15 часа в Министерския съвет.

Съвещанието е във връзка със зачестилите тежки криминални престъпления в страната, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Брифингът след заседанието ще се излъчва на живо и във фейсбук страницата на МС.

По-рано през деня днес съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промяната-Демократична България" ген. Атанас Атанасов призова за спешно свикване на заседание на Съвета по сигурност към правителството. 

Вчера при атентат в гората над квартал "Драгалевци" в София бе застрелян Алексей Петров. Неговата спътница също бе простреляна, но се лекува от раните си в "Пирогов".

Според Атанасов "след убийството на Алексей Петров се забелязва, че руската агентура у нас е получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната".

От МС специално уточниха, че става въпрос за съвещание на службите и представители на МВР, а не на заседание на Съвета по сигурността, за което настоява Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!