Премиерът кани протестиращите на среща в Раднево. Блокадите остават и тази нощ

OFFNews 02 октомври 2023 в 18:08 2428 2

Николай Денков

Снимка gov.bg

Николай Денков

Премиерът Николай Денков отправи нова покана за среща към протестиращите миньори и енергетици. Той ги кани на разговор за конкретните стъпки на енергийния преход във въглищните региони Стара Загора, Перник и Кюстендил във вторник, 3 октомври, в 11:00 часа в административната сграда на „Мини-Марица Изток“ ЕАД в Раднево.

Писмото, подписано от министър-председателя, е адресирано до повече от 30 представители на синдикатите на национално, регионално и локално ниво в трите области и в предприятията, засегнати от плановете за поетапно излизане на България от въглищната енергетика до 2038 г.

В срещата в Раднево ще участват също министри от правителството, които имат отношение към темата.

Синдикатът на Конфедерация на труда „Подкрепа“ няма да приеме поканата за участие в среща, отправена от премиера към протестиращите миньори и енергетици, съобщи пред БТА лидерът на КТ "Подкрепа" в "Мини Марица-изток" Бисер Бинев.

„Днес ясно и точно посочихме какви са нашите шест искания. Настояваме за среща в парламента с всички парламентарно представени партии и техните председатели“, каза Бинев. По думите му, ако министър-председателят желае, може да посети протестите.

Блокадите на протестиращите миньори и енергетици остават. Ето данните на МВР към 18 часа днес:

Движението по автомагистрала „Тракия" - от п.в. „Свобода" при Чирпан до п.в. Нова Загора, в двете посоки, продължава да бъде ограничено поради провеждане на протестни действия. Обходът е през път II-66 Сливен – Стара Загора.

Временно е ограничено движението през Прохода на Републиката, между Гурково и Велико Търново. Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП „Капитан Андреево" в посока към Русе – „Дунав мост" или обратно, биват пренасочвани през пътя Харманли-Тополовград-Елхово-Ямбол, както и през Ришки проход. Обходът за леките коли е през Шипченски и Котленски проход.

Движението по автомагистрала „Струма", отсечката София-Благоевград при км 59, е ограничено в двете посоки от п.в. Бобошево до п.в. Дяково. Обходният маршрут е по път I-1 София-Благоевград през Дупница.

Възстановено е движението по път II-76 Харманли-Тополовград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

788

2

jorj

02.10 2023 в 21:48

Денков да върне ПТР, да подаде оставка и тогава ще видят тези лумпени кон въглища яде ли! Какви хора са тези, на които им бутат пари в задниците и те не ги приемат?!!!! Като нямам план ТЕЦ-овете ще умрат за две три години и тези лумпени ще сънуват 2038 в мизерия! Това, че Борисов подписал нереалистичен срок за 40% намаляване на емисиите влиза в плана на кремъл за дестабилизация на България и ЕС! Сега всички кремълски ибрикчии са против ТПР, което е развитието на дестабилизацията! Целта е една България робски сателит на русия и превръщането и в мизерна губерния!!!!

135

1

Far Rider

02.10 2023 в 19:56

Денкоглу да носи касата с последните останали народни парици!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки