Премиерът Янев: Гражданите трябва да знаят кой определя постовете в бъдещия кабинет

OFFNews Последна промяна на 04 август 2021 в 10:07 1926 1

Усещането, че вече политическите процеси не протичат в обичайната си демократична логика, е осезаемо. Гражданите имат право да знаят кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет при неговото сформиране. 

Това заяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното заседание на правителството. По думите му трябва да е ясна и логиката за провеждането на политическите консултации и как те ще доведат до сформиране на парламентарно мнозинство.

Връзката между политическите партии и гражданите трябва да е ясна и ефективна, подчерта Янев. 

Кабинетът ще гледа анализ на работна група, начело с шефа на ДАНС, за нормативната уредба в областта на националната сигурност. Днешната ни задача е да приемем този анализ, а предложените промени в Закона за функциониране на системата за национална сигурност ще бъдат публикувани за обществено обсъждане, съобщи премиерът. 

Междуведомствена работна група ще предложи нов механизъм и потенциално изработване на нов закон за управление на кризи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-6043

1

vas_sashka

04.08 2021 в 12:26

И кое не знаят, не чуха ли какво каза Слави или трябва още веднъж да им го повтори и да каже ясно какво си мисли за пренциите на ХИ и ДБ … колко още трябва да се унижат за да разберат, че баница за тях няма и няма да има. А, и какво му е работата на служебния примиер да говори от името на гражданите - кога го избраха и му дадоха това право ?