Премиерът и министри на среща с НСОРБ, обсъждат пари за общините

OFFNews 01 октомври 2021 в 07:26 987 0

Служебният премиер Стефан Янев ще се срещне с представители на ръководството на Националното сдружение на общините днес. 

В Министерски съвет ще се обсъжда взаимодействието на централната и местната власт, на срещата ще бъдат и вицепремиерът Атанас Пеканов, както и представители на финансовото министерство, МРРБ, МВР и МИ, информират от "Дондуков" 1. 

Преди ден кметът на София Йорданка Фандъкова поиска правителството да предвиди отделни мерки за компенсиране на цената на природния газ, така че да не се допусне "Топлофикация София" да изпадне в ликвидна криза, която би се отразила директно на предприятията и на цялата  енергийна система на страната. На този етап отсъстват каквито и да е мерки за компенсиране на повишението на цената на природния газ. Това е основно гориво за немалка част от градския транспорт в страната, както и за топлофикационните дружества.

„Метрополитен“ и „Столичен електротранспорт“ търпят големи загуби от повишената цена на електрическата енергия. Предполагам, че има и други общини, чиито дружества осигуряват публични услуги и се нуждаят от енергийна компенсация. Затова настояваме общинските дружества да бъдат включени в мерките за подпомагане на търговските дружества", посочи Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови