Премиер и вицепремиер в спор при дебата: Сега ще видите, щом дърпате лъва за опашката (видео)

Петков казал на Караджов, че не иска Радев да се разплаща с фирмите, ГЕРБ скочиха да бранят президента

Йорданка Веселинова 21 юни 2022 в 16:13 30168 3

Кадър от заседанието днес

Снимка БТА/Владимир Шоков

Кирил Петков и Гроздан Караджов

Премиерът Кирил Петков и регионалният министър в оставка Гроздан Караджов пренесоха размяната на обвинения и в парламента, по време на дебата за вота на недоверие.

Караджов заяви, че отношението към ИТН като към трето качество хора, като към чалгари, е довело до разрива в коалицията.

"Сега ще видите, щом дърпате лъва за опашката", заяви министърът в оставка.

Последвайте OFFNews в YouTube за още видеа и стрийм

Той за пореден път обвини Петков и заяви, че изрича лъжи, и затова реши да цитира личен разговор с него. По думите му премиерът му е казал, че не вярва, че Караджов ще открадне парите за пътните фирми, поискани с увеличението на бюджета на МРРБ.

"Не искам, ако падне правителството, да се разплаща с фирмите онзи в отсрещната сграда (Румен Радев - б.а.)", допълнил министър-председателят.

След това премиерът Петков поиска думата, а ГЕРБ го посрещнаха с възгласи "мафия".

Кирил Петков заяви, че много лесно е можел да осигури най-стабилното правителство. Това би било възможно само в три стъпки: Първо - правителството дава поисканите от Караджов 3,9 млрд. лв. за МРРБ, след което Тошко Йорданов забравя за Северна Македония. Второ - Бойко Борисов се обажда, разбират се да не го пипат, след което "дясната половина на залата млъква" (ГЕРБ-СДС - б.а.). Третата стъпка, с която по думите му биха спрели обвиненията от ДПС, е да не се говори за "Магнитски" - глобалният закон, по който е санкциониран депутатът от движението Делян Пеевски.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска Петков да бъде санкциониран и го нарече "клетвонарушител, лъжец и нарушител на Конституцията". След това Карадайъ защити съпартиеца си Делян Пеевски и заяви, че той води дела в САЩ.

Последва и изказване на председателя на групата на ПП Андрей Гюров, който призова Карадайъ да бъде наказан със забележка, а при второ нарушение - да бъде отстранен за три заседания. Това ще е удар за новосформираното мнозинство, особено на фона на предстоящото гласуване на вота на недоверие.

Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС) пък заяви, че дебатът е показал "лекьосаните парапети на властта". В изказването си тя упрекна Петков, който говорил против президента. Така изненадващо ГЕРБ-СДС реши да брани Румен Радев. Атанасова нарече правителството "корупционери".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

804

3

luba6a2016

23.06 2022 в 18:59

чалгарийски цирк...до кога? ???? ????

2910

2

ivenco

21.06 2022 в 18:28

Е нема такъв цирк. Тиквuн и резидента са гушнаха. Разбраха че не са врагове, имат общ кукловод. радев му върнаха заводските настройки и от "борец за свобода и правдини" стана пак московско чучело. ДГД и двамата.
;))

1810

1

Maxim

21.06 2022 в 18:25

Тоя караджов дали изцяло се е взел на сериозно. Какъв лъв какви пет лева. Взел е пари от мафията и сега трябва да ги оправдае и затова плаши гаргите, защото мафията не прощава, когато влезеш в нейните редици.