Преференции разместват листите на ДБ в София

Мая Младенова 03 октомври 2022 в 11:18 18267 4

Колаж

Снимка Колаж - OFFNews

Божидар Божанов, Мартин Димитров и Кремена Кунева

Граждански активисти разместват листите на ДБ в София. Десните са единствените, чиито избиратели са демонстрирали силен преференциален вот в столицата и постигат реални размествания.

Освен водачите на листи, голям брой преференции са събрали Елисавета Белобрадова ("Майко мила"), Кремена Кунева (от проекта "За доброто"), политикът и икономист от Мартин Димитров и доскорошният министър на дигитализацията Божидар Божанов. 

В 23 МИР Божидар Божанов и Елисавета Белобрадова се изкачват от трето и седмо съответно на второ и трето, тъй като събират повече преференции от водача Надежда Йорданова и минават 7-процентния праг от общия брой на гласовете на коалицията за дадения избирателен район. Към резултата на Йорданова обаче се добавят и гласовете без преференция и тя остава първа. Все още не е ясно колко мандата взема ДБ в този район.

В 24 МИР икономистът Мартин Димитров събира повече лични преференции от водача Христо Иванов и така става втори. Трета е Кремена Кунева. Не е ясно дали ДБ ще има трима депутати в този район. Първото място на Христо Иванов се запазва след добавяне на гласовете без преференции.

В 25 МИР водачът Владислав Панев също не може да бъде изместен, но силен вот получават Елисавета Белобрадова (минава от четвърто на второ място) и третият д-р Александър Симидчиев. 

Иван Калчев-Глиги не събира достатъчно преференции за разместване на двете листи, в които участва - в 23 и 24 МИР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

2

AntiZ

03.10 2022 в 12:13

Парапетке мари, ми не стой постоянно в гората, кой те кара? Ела НА Софията, влез в някой мол, пък после си се върни пак в гората! Белким прихванеш нещо от цивилизацията.
 
X

Да помогнем на украинските деца!