Преболедувалите коронавирус военни ще даряват плазма на други болни

OFFNews 07 ноември 2020 в 13:05 2981 0

Подготвя се заповед преболедувалите военнослужещи да даряват плазма за други болни. Това съобщи след края на тържествения ритуал за Архангелова задушница военният министър Красимир Каракачанов.

Той призова преболедувалите граждани да направят същото.

Правителството не е разглеждало възможността за сериозно затягане на мерките и въвеждането на национална карантина. Каракачанов обясни, че това трябва да се реши от Националния оперативен щаб.

Северна Македония е подценила ситуацията за членството си в ЕС, а България няма да отстъпи от позицията си, тъй като тя е приета с решение на Народното събрание, бе категоричен Каракачанов. Според него до 17 ноември все още има време македонска делегация да дойде и да подпише
анекс, с който се отказва от териториални и малцинствени претенции спрямо България, както и това, че приема общата история до 1945 г.

"Това само ме убеждава, че той (Зоран Заев) и повечето министри явно не четат документите, които са подписали. Членството, и в договора пише много ясно и категорично, че България ще подкрепя Република Македония, за да постигне критериите за членство. Ние се опитваме да ги подкрепяме да постигнат критериите, един от които е решаване на двустранните проблеми със съседите“, каза Красимир Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови