Правосъдното министерство дава 20 млн. лв. на 'Информационно обслужване' за поддръжка на пет регистъра

OFFNews 22 декември 2020 в 15:48 1833 0

С 20 155 800 лева се увеличават максималните разходи, които могат да бъдат поети през 2020 г. по бюджета на Министерството на правосъдието.

Увеличението на разходите се налага, защото Агенцията по вписванията администрира се пет регистъра - Имотен регистър, Търговски регистър и Регистър на юридическите лица с нестопанска цел, Регистър БУЛСТАТ и Регистър на имуществените отношения на съпрузите, като изпълнява функциите, свързани с воденето и съхраняването на националните електронни регистри и предоставянето на публични услуги от тях.

Агенцията по вписванията сключи Рамков договор с "Информационно обслужване" АД за 26 124 000 млн. лева, които ще са за изграждане, поддържане, развитие и наблюдение на работоспособността на информационните и комуникационните системи до 31 декември 2023 г.

Съгласно договора общата цена е в размер на 26 124 000 лв., като ангажиментът по рамковия договор се поема в годината на подписване, но задълженията по него са разсрочени в периода на изпълнение и зависят от конкретно възложени и изпълнени заявки от системния интегратор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!