Правителството в оставка договори 7 кораба с втечнен газ за зимата

Кирил Петков благодари на министрите си и изброи постигнатите от тях успехи

OFFNews 28 юли 2022 в 13:50 6266 9

Петков

Снимка Стоп кадър

Кирил Петков

Енергийното министерство ще направи предложение за сключване на договор за доставка на седем карго кораба с втечнен газ, които ще подобрят енергийната сигурност на България, съобщи премиерът в оставка Кирил Петков в началото на последното правителствено заседание.

"Условието е следващия месец да подсигурим необходимата инфраструктура от Гърция и Турция. Този договор е важна стъпка на екипа, работещ съвместно с ЕК за осигуряване на газ за зимните месеци. Така решаваме съществена част от гарантирането на енергийната сигурност и правителството улеснява следващия кабинет", изтъкна Кирил Петков.

Министър-председателят в оставка благодари на министрите си за работа, "която свършихме през тези месеци".

"Не беше лесно, но имаме много добри резултати, с които да се похвалим. Въпреки че ни остават няколко дни, до последния момент ние ще решаваме големите задачи и предизвикателства пред българската икономика и общество", заяви той.

Правителството ще приеме новата програма за компенсация за цената на тока за бизнеса от 1 юли до 30 септември. За крайните потребители ще се утвърди таван от 250 лв. като по този начин кабинетът осигурява предвидимост на бизнеса. 150 млн. лв. отиват за мярката за намаляване на цената на горивата при зареждането на бензиностанции с 25 ст. Едновременно с това започва работа между митниците и НАП за ограничаване на износа на нефтени продукти с руски произход, считано от 5 декември, изброи премиерът.

"Отпускаме пари за ремонт на над 170 детски градини и училища в цялата страна. Средствата ще бъдат използвани за поправки на покриви и енергоспестяващи мерки", каза още той и добави, че ще бъде прието и законодателство, което ще гарантира сигурността на хората, подаващи сигнали за корупция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

7

редовно четящ

28.07 2022 в 18:03

Троловете са захлебили яко. Накъсват се от работа.

1687

6

Пенчо Прикарчин

28.07 2022 в 16:40

Тролетарии от всички прослойки и краища, съединявайте се!

-240

1

редовно четящ

28.07 2022 в 13:58

Това е много добре! Троловете сега ще ок@кат форума, няма съмнение. Защото мафията няма да може да ни плаши със студ и глад през зимата.