Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Правителството отпуска пари за помощ при бедствия

OFFNews 12 август 2015 в 08:08 2088 0

Правителството отпуска пари за помощ при бедствия

Правителството ще гласува днес отпускането на средства от бюджетния излишък за помощ при бедствия. Причината са пожарите от последните седмици, които нанесоха сериозни щети в някои райони на страната. 

В дневния ред на днешното заседание на правителството са и промени в наредби за трудовото законодателство. Наетите на еднодневни трудови договори, няма да губят право на едномесечни социални помощи и целеви помощи за отопление, гласят промените в правилника към закона за социалното подпомагане.

Част от логиката - еднодневният трудов договор, или краткосрочната заетост, което може да е до 90 дни в годината, да не се отразява като загуба на социални плащания, да има интерес от хората да официализират труда си, обясни вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин, цитиран от БНР.

С промени в наредбата за работното време и отпуските, бизнесът се задължава ежегодно писмено да информира до края на януари, работниците и служителите за дните платен отпуск, които имат право да ползват.

Писменото уведомяване може да има различна форма. Не е казано, че трябва да бъде задължително на хартиен носител. По-скоро ще запази информираността на всеки служител, който ще знае, каква част от отпуска му е в риск. При положение, че той може и да го загуби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!